• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
 Şanlıurfa’da elektrik trafo merkezi su altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sırasında bir borunun patlaması sonucu, şehrin yaklaşık üçte birine elektrik sağlayan Sırrın Trafo Merkezi su altında kaldı.

Sabah saat 04.00'ten itibaren trafo merkezine ait yer altındaki galerilerde biriken suyun tahliyesine başlandı. Yetkililer, şehrin bir bölümünün elektriksiz kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

ŞUSKİ ekiplerinin Sırın ve Şeyh Çoban mahallelerine içme suyu sağlayan hattaki çalışmaları sırasında, ana borulardan biri patladı.

Kontrol altına alınamayan su, Dicle Elektrik'e ait Sırın Trafo Merkezi'nin yeraltı galerilerine dolmaya başladı.

Söz konusu su baskını nedeniyle şehrin yaklaşık üçte birinin elektriksiz kalma riski ortaya çıktı.

Olayın fark edilmesi üzerine, Dicle Elektrik ekipleri Sırın Trafo Merkezi’ne giderek incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemelerde, şehrin 8 farklı bölgesine elektrik taşıyan fiderlerin çıkış noktası olan yeraltı galerilerinin tamamen suyla dolduğu tespit edildi.

4 metre çapında ve 12 metre uzunluğundaki galerilerde su birikmeye devam edince, Dicle Elektrik durumu İl Valiliğine iletti. İl Valiliği koordinasyonunda, saat 04.00 itibarıyla AFAD, DSİ, ŞUSKİ ve itfaiye ekipleri suyu tahliye etmek için çalışmalara başladı.

Dicle Elektrik yetkililerinin verdiği bilgiye göre, su baskını nedeniyle şu an Şanlıurfa'da elektrik kesintisi bulunmuyor. Ancak tahliyenin gecikmesi durumunda ciddi arızaların yaşanabileceği bildirildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir