• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Bakan Kacır: Sanayicilerimizle yakın iş birliğimizi sürdürmeye kararlıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası MESS’in düzenlediği "Bugünü Yönet Geleceği Hayal Et" programına katıldı.

Programın ardından açıklamada bulunan Kacır, yeni dönemde sanayide üç büyük önceliklerinin olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Kacır, "Ülkemizin yüksek teknoloji yatırımları ile buluşması, küresel bir üretim ve teknoloji üssü haline dönüşmesi sürecinde sanayicilerimizle yakın iş birliğimizi sürdürmeye kararlıyız. İmalat sanayimize sağladığımız desteklerle, devreye aldığımız teşvik mekanizmalarıyla, jeostratejik konumumuzun avantajlarını doğru ve yerinde kullanan bir siyasi irade olarak yerli ve yabancı tüm yatırımcıların sağlam, dayanıklı müttefiki ve istikrarlı bir ortağı olmaya devam edeceğiz. Yatırımcı dostu politikalarla, sektörün ihtiyaç duyduğu reformları hızla hayata geçirerek güçlü bir yatırım iklimi oluşturmayı sürdüreceğiz. Nitelikli insan kaynağı, güçlü sanayi alt yapısı ile önemli bir yatırım ve cazibe üssü olan ülkemiz, uluslararası doğrudan yatırımların çekim merkezi konumuna hızla yükseliyor." dedi.

"Önümüzdeki dönemde uluslararası doğrudan yatırımlarda güçlü bir canlanma göreceğiz." paylaşımında bulunan Kacır, şunları kaydetti:

"Yeni dönemde sanayide üç büyük önceliğimiz bulunuyor. Katma değerli üretim, yeşil ve dijital dönüşüm. Türk sanayisinin bu üç ana sacayağı üzerinde yükselmesi, rekabetçiliğinin artması adına katma değerli ve yüksek teknolojili üretimi sürdürülebilir ve sürekli kılarak, yeşil ve dijital dönüşümü gerçekleştirmek gündemimizin en önemli maddesi. Yol haritamızı bu unsurlar doğrultusunda belirleyerek, destek enstrümanlarımızı sanayicimizin ihtiyaçlarına ve koşullara uygun olarak sürekli güncelliyoruz. Ekonomimizin lokomotif sektörlerinin dönüşümünü destekleyen yeni projeleri bir bir devreye alıyoruz. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle ülkemiz sanayisinin yüksek teknoloji, sürdürülebilirlik ve verimlilik odaklı dönüşümünde yeni bir sayfa açacak programları kamuoyuyla paylaşacağız. Bugün, daha büyük ve daha güçlü Türkiye hedefine giden yolda büyük bir adımın atıldığı önemli bir gün olacak." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir