• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Çin ve Rusya'ya ait savaş uçakları ilk kez ortak bir uçuş gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Alaska kıyılarındaki uluslararası hava sahasında dün uçan Çin ve Rusya'ya ait 4 savaş uçağı için "ilk kez bu iki ülkenin birlikte uçtuğunu gördüklerini" belirtti.

Austin, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Brown ile Pentagon’da basın toplantısı düzenledi.

ABD ve Kanada'nın birleşik kuruluşu Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı (NORAD) tarafından Alaska kıyılarındaki uluslararası hava sahasında müdahale edilen Çin ve Rusya'ya ait 4 savaş uçağı olayının "sürpriz olmadığını" söyleyen Austin, bu bölgedeki gelişmeleri sürekli izlediklerini kaydetti.

"ONLAR BİZİ HER ZAMAN TEST EDİYOR!"
AA'nın aktardığına göre Austin, "Burada istihbari konuları tartışmayacağım ancak ilk kez bu iki ülkenin birlikte uçtuğunu görüyoruz" ifadesini kullandı.

Rus ve Çin uçaklarının ABD ve Kanada hava sahasına girmediklerini, sınıra 300 kilometre kadar yaklaştıklarını belirten Austin, bu gibi durumlarda her zaman müdahaleye hazır olduklarını belirtti.

Austin, Rusya ile Çin’in, ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekildiği bir dönemde ABD’yi test edip etmediği şeklinde bir soruya da "Onlar bizi her zaman test ediyor ve bu hiçbirimiz için sürpriz değil." yanıtını verdi. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir