• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Soykırıma Alkış Tutan  ELLERİNİZ KURUSUN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞEHİD SAYISI 40 BİN SINIRINDA!

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, siyonist çapulcuların Gazze Şeridi'ne 293 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Siyonist çapulcu ordusunun son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 30 Filistinlinin daha katledildiği, 146 kişinin yaralandığı belirtildi.

Soykırımcı siyonist terör çetesi 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehid olanların sayısının 39 bin 175'e, yaralananların sayısının da 90 bin 403'e yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak siyonist çapulcuların engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Yüzlerce cami, mabet, okul, yüz binlerce evin yerle bir olduğu kesintisiz 293 gündür her gün siyonist çapulculara ait ve büyük şeytan ABD tarafından bomba yüklenen uçaklarla bombalanan dünyanın en büyük kapalı hapishanesinde durum bu… Peki, durumun baş faili, binlerce bebeğin ve masum insanın kanı elinden ve yüzünden damlayan “katil Netenyahu nerede” diye merak edenler dün büyük şeytan ABD’nin kongre liderlerinin daveti üzerine “onur”(suz) konuk olarak Kongre'de yaklaşık 1 saat adeta havladı…

GAZZE’DE SİVİLLER ÖLMÜYORMUŞ

HAMAS'ın Aksa Tufanı Operasyonunu ABD'deki 1941 Pearl Harbor ve 2001 İkiz Kule saldırılarına benzediğini savunan Netanyahu, ABD Başkan Joe Biden'a Gazze saldırılarında kendilerine verdiği destek ve "gururlu bir siyonist” olduğunu söylemesinden dolayı teşekkür etti.

Netanyahu, Gazze’de, sivillerin öldürülmesi ile ilgili açıklamaların "yalan" olduğunu öne sürerek, "Duyduğunuz tüm yalanlara rağmen Gazze, şehir savaşları tarihinde savaşmayan sivillerin savaşanların kayıplarına göre en düşük olduğu yerdir" iddiasında bulundu.

​​​​​​​Geçen hafta Refah'a gittiğini ve komutanlarıyla görüştüğünü söyleyen Netanyahu, burada “kaç sivil öldürüldüğü” sorusuna “bir bombanın şarapnel parçasının HAMAS'ın silahlı bir personeline çarptığı ve bu nedenle istemeden iki düzine insanı öldürdüğü tek bir olay dışında hiç sivilin öldürülmediği" şeklinde cevabını aldığını öne sürdü.  

Netanyahu, Kongre üyelerine işgalci çetenin Gazze'de sivilleri korumak için çok çaba sarf ettiğini anlatarak, sivil ölümlerden HAMAS'ın sorumlu olduğunu iddia etti.

TASMALARI SİYONİZMİN ELİNDEKİ KONGRE ÜYELERİ KATİLİ ÇILGINCA ALKIŞLADI

Kim bilir hangi zaafları ile oluşan tasmalarıyla siyonizmin gönüllü uşaklığını yapan ve Netanyahu'nun, yaklaşık bir saat süren konuşması boyunca her cümlesinin sonunda bu katili alkışlayan Kongresi üyeleri tüm dünyanın dikkatini çekti. Adeta sarhoşlar gibi kimi neyi niçin alkışladığını bilmeden kendilerinden geçmiş bir şekilde, alkışlarıyla kendilerini şeytana satıyorlardı. İnsan olduklarını sorgulatan bu uşak ruhlu kongre üyeleri, on binlerce masum sivili katleden, bir şehri haritadan silen eli kanlı soykırımcı teröristi bir değil iki değil defalarca alkışladılar… Masum insanların vahşice kanlarını içen bu teröristi alkışlayan o eller kurumalı değil mi? Hatta mümkün olsa kırılmalı değil mi?

ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNE MEYDAN OKUDU

Netanyahu, "Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) bizi prangaya vurmak istiyor, kendimizi savunmamızı engellemek istiyor." ifadelerini kullanarak, "Eğer israil'in elleri bağlanırsa, sıradaki (hedef) Amerika olur." iddiasında bulunarak hedef saptırdı.

UCM'nin işgalci çetenin kasıtlı olarak Gazze halkını aç bırakmakla suçladığını öne süren Katil Netanyahu, bunun "yalan" olduğu yalanını da söyledi.

FİLİSTİN DESTEKÇİLERİNİ İRAN'LA İLİŞKİLENDİRİP HAKARET ETTİ

ABD'deki Filistin destekçisi göstericileri ağır ifadelerle eleştiren Netanyahu, "İran'ın söz konusu göstericileri fonladığını" savunarak, "Resmi olarak İran için kullanışlı ahmaklara dönüşmüş durumdasınız." ifadesini kullandı. Bu şekilde alçakça yaptığı hakaret ile aslında hem ABD’de hem de Avrupa’da meydanları dolduran ve Gazze’ye destek veren yüz binlerce ABD ve AB ülkelerinin vatandaşlarına da hakaret etmiş oldu.

KONGREDEKİ TEK “İNSAN”

ABD Kongresi'nin Filistin kökenli tek üyesi Rashida Tlaib'in, Netanyahu'nun konuşması boyunca elinde "Savaş suçlusu" yazan bir pankart tuttuğu görüldü.

“İNSAN” OLAN HERKES BU VAHŞET TİYATROSUNU KINADI AMA… NE FAYDA…

Gazze’de alçakça katledilen binlerce masumun kanıyla boyanmış Netanyahu’yu alkışlayanların; eski Roma’daki arenalarda masum insanların gladyatörler tarafından vahşice katledilmesini alkışlayan sarhoş Romalılardan ne farkı var? Tek farkları boyunlarındaki “tasma” olarak kullandıkları kravatları…

Bu vahşi tiyatro ülkemizde ve dünyada “insan” olan herkes tarafından kınandı, lanetlendi… Ama ne fayda? Ne yazık ki kınamak ve lanetlemek, Gazze’deki soykırımın durmasına ve masumların kanlarının akıtılmasına engel olamıyor…  

HAMAS Sözcüsü Cihad Taha:

NETANYAHU KATLİAMI MEŞRULAŞTIRAMAZ

HAMAS Sözcüsü Cihad Taha, işgalci Netanyahu'nun, ABD Kongresi'ndeki konuşmasının başarısız olduğunu ve katliamları meşrulaştırmaya yönelik olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ

İşgalci Netanyahu’nun, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmayı değerlendiren HAMAS Sözcüsü Cihad Taha, konuşmayla eş zamanlı yapılan protestoların takdire şayan olduğunu belirtti.

Taha, Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasının, Gazze'de Filistinli sivillere yönelik cinayet ve katliamları meşrulaştırmaya yönelik bir gösteri olduğunu vurguladı.

Taha, "Netanyahu'nun 9 ayı aşkın direnişin ardından kongrede başarısız bir konuşma yaptığını ve Netanyahu'nun Gazze'deki savaşın ve soykırımın durdurulmasına destek amacıyla düzenlenen Kongre'deki konuşmasıyla eş zamanlı yapılan  protesto gösterilerini de takdir ediyoruz." dedi. (İLKHA)

Senatör Bernie Sanders:

"NETANYAHU BİR SAVAŞ SUÇLUSU"

ABD Kongresinin önemli isimlerinden Senatör Bernie Sanders ile eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Kongre'ye hitap eden siyonist çapulcu Netanyahu'ya sert sözlerle tepki gösterdi.

WASHINGTON

 ABD Kongresinde yaptığı konuşma dolayısıyla birçok Demokrat üyenin tepkisini toplayan ve 50 civarında Kongre üyesi tarafından boykot edilen Netanyahu'ya en güçlü eleştirilerden ikisi, Senatör Sanders ile eski Meclis Başkanı Pelosi'den geldi.

Kendisi de bir Yahudi olan ve siyonist çapulcu yönetimine yaptığı eleştirilerle dikkat çeken Senatör Sanders, Amerikan MSNBC kanalında katıldığı bir yayında neden Netanyahu'nun konuşmasını protesto ettiğini anlattı.

Netanyahu'nun konuşmasını dinlemeye gitmeyeceğini belirten Sanders, "Onun bir savaş suçlusu olduğunu düşünüyorum. Bence kesinlikle Kongre’ye davet edilmemeliydi." dedi.

Sanders, "israil’in Netanyahu'nun sağcı aşırılıkçı hükümeti altında askeri harekatı kapsamında yaptıkları korkunç. Savaşın sona ermesi için ve Gazze’deki kadın ve çocuklara derhal insani yardım sağlanması için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Gazze'de yaşananların korkunç olduğunu kaydeden Sanders, "Bu, korkunç bir insani felaket. Bu yüzden Bay Netanyahu’yu dinlemeye gitmeyeceğim. Bence kesinlikle Kongre’ye davet edilmemeliydi." ifadesini kullandı.

"YABANCI BİR LİDERİN EN KÖTÜ KONUŞMASIYDI"

Öte yandan önceki dönemde Temsilciler Meclisi başkanlığını yapan Demokrat vekil Nancy Pelosi de X hesabından yaptığı açıklamada, Netanyahu'ya yüklendi.

Pelosi, yaptığı açıklamada, "Binyamin Netanyahu'nun bugün Kongre'deki sunumu, ABD Kongresine hitap etme ayrıcalığıyla onurlandırılan yabancı bir liderin yaptığı açık ara en kötü konuşmaydı." yorumunu yaptı.

Kendisinin de 7 Ekim'den sonra İsrail'i ziyaret ettiğini ve esir ailelerinin en önemli beklentilerinin bir an önce ateşkes olduğunu vurgulayan Pelosi, "Umarım Başbakan (Netanyahu), zamanını bu amacı gerçekleştirmek için harcar." ifadesini kullandı.

TLAİB'DEN NETANYAHU'NUN AYAKTA ALKIŞLANMASINA TEPKİ

ABD Kongresinin Filistin asıllı tek temsilcisi olan Rashida Tlaib de X hesabından yaptığı paylaşımda, Netanyahu'nun Kongre salonunda ayakta alkışlanmasına, "Ben de oradaydım ve bu iğrençti." ifadesiyle tepkisini gösterdi.

Tlaib'in, Netanyahu'nun konuşması boyunca elinde tuttuğu "savaş suçlusu" yazan küçük bir pankart da zaman zaman kameralara yansıdı ve sosyal medyada büyük destek topladı.

Bir diğer Demokrat Kongre üyesi Cori Bush da Netanyahu'nun konuşmasına yönelik tepkisini, "Çok kızgınım, öfkeliyim. Bugün olanlardan dolayı utanıyorum. Kendi hükümetimiz bu soykırımın her adımına aktif olarak suç ortağı oluyor." sözleriyle gösterdi. AA

Netanyahu'nun konuşmaları

"YALAN RÜZGARI"

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi ve HAMAS Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk,  siyonist çapulcu Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasının "yalanlarla dolu" olduğunu belirtti.

RAMALLAH

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi, Netanyahu'nun davet üzerine Kongre'deki ortak oturumda gerçekleştirdiği konuşmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Soykırım, etnik temizlik, toplu cezalandırma ve aç bırakma suçlarını işleyen savaş suçlusu Netanyahu'nun konuştuğu oturumun, ABD Kongresi için bir utanç oturumu" olduğunu ifade eden Bergusi, Netanyahu'nun iddia ettiği medeniyetin, medeniyet değil bir çöküş olduğunu kaydetti.

Filistinli yetkili, Gazze'de 48 bin Filistinlinin, 17 bin çocuğun öldürüldüğünü, 1200 Filistinli çocuğun ellerinin ve ayaklarının kesildiğini, evleri yıkıldıktan sonra 2 milyon Filistinlinin zorla yerinden edildiğini aktardı.

Bergusi, "Netanyahu'nun konuşması yalanlarla dolu. İsrail'in yardım gönderdiği ve tüm dünyanın bu konuda yalan söylediği söylemiyle Nazi propagandacısı (Joseph) Goebbels'i geride bıraktı." ifadesini kullandı.

HAMAS'tan Rişk de Telegram sayfasından yaptığı açıklamada, "Cani Netanyahu'nun konuşması tam bir yalan şöleni ve dünyanın aklıyla alay etmekti." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'ye 23 Temmuz Salı günü ulaşan siyonist çapulcu Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi'ndeki ortak oturumda bugün yaklaşık 1 saat süren konuşma yapmış, binlerce Filistinlinin öldürüldüğü Gazze'nin Refah kentindeki durum için "hiç sivilin öldürülmediğini" öne sürmüştü.

 Netanyahu'nun konuşması boyunca her cümlesinin sonunda ABD Kongresi üyeleri tarafından ayakta uzun uzun alkışlanması dikkati çekmişti. AA

KATİL NETANYAHU'YA DEV PROTESTO

ABD Kongresinde konuşma yapmak üzere Washington'da bulunan siyonist çapulcu Netanyahu'yu protesto etmek isteyen binlerce Filistin destekçisi gösterici başkent sokaklarını doldurdu.

WASHINGTON

Siyonist çapulcu Netanyahu'nun Gazze politikasına tepkilerini ortaya koymak üzere toplanan binlerce kişi, Washington'da Beyaz Saray ile Kongre arasındaki ana güzergah olan Pennsylvania Caddesi'ni trafiğe kapattı.

Amerikalı Müslümanlar ve Filistinliler kadar Netanyahu'nun politikalarına karşı çıkan çok sayıda Yahudi sivil toplum örgütü ile insan hakları aktivistleri de siyonist çapulcu Başbakanı'nı protesto için bir araya geldi.

Ellerinde "Gazze'de hemen ateşkes", "Soykırımcı Bibi", "Soykırımcı Biden", "Özgür Filistin" ve benzeri yazıları içeren pankartlar taşıyan göstericiler, sık sık Netanyahu aleyhinde slogan attı.

GÖSTERİCİLERDEN NETANYAHU'NUN KONGRE KONUŞMASINA TEPKİ

AA muhabirine görüşlerini dile getiren Yahudi göstericilerden Jane Hirschmann, kendisinin Holokost'tan kurtulan bir kişi olduğunu ve Filistinlilerin yaşadıklarını hissettiğini belirtti.

Hirschmann, "Başkan Biden, israil'i silahlandırmayı durdurmalı. Önce ateşkes için çağrı yapıp sonra 250 kiloluk bomba gönderemezsiniz. Daha yeni 14 milyar dolarlık fon gönderdi." sözleriyle ABD Başkanı Biden'ı hedef aldı.

Anti-siyonist Haham David Feldman, New York'tan Washington'a sadece Netanyahu'yu protesto etmek için geldiğini belirterek, "Savaş suçlusu Netanyahu birazdan Kongre'de konuşacak, bu savaş suçlusunun burada olmasından rahatsızlık duyuyoruz." dedi.

Yahudilik ile siyonizm arasında büyük fark olduğunu, siyonizmin politik bir aparat olduğunu vurgulayan Feldman, "İnsanların şunu anlamasını istiyoruz, Filistin bizim düşmanımız değil. Biz, Filistinlilerle siyonizmin icat edildiği 1920'lerden önce barış içinde yaşıyorduk. Buradaki problem Filistin'in işgal edilmiş olmasıdır." şeklinde konuştu.

Sadece ateşkesin yeterli olmayacağını belirten Feldman, işgal edilmiş toprakların Filistin halkına geri verilmesi gerektiğini ve ancak o zaman kalıcı bir barışın sağlanacağını kaydetti.

NETANYAHU BİR "SAVAŞ SUÇLUSU”

Scott McCullion adlı Amerikalı protestocu da Netanyahu'nun bir "savaş suçlusu" olduğunu ve çoktan tutuklanması gerektiğini söyledi.

Siyonist çapulcu politikalarını uzun yıllardır protesto ettiğini dile getiren McCullion, Biden yönetiminin de İsrail'e verdiği destekle "savaş suçlarına ortaklık ettiği" değerlendirmesini yaptı.

Göstericilerden Suzan Almutawa da israil'e koşulsuz destek veren ABD yönetiminin, "Amerikan halkının çıkarlarına hizmet etmediğini" anlaması ve bu ülkeye silah göndermeyi bırakması gerektiğini vurguladı.

Mckenzie Manns ve Anthony Cheatham adlı Amerikalı göstericiler de Biden ve Trump'ın, Netanyahu ile görüşmemesi gerektiğini belirterek, Amerikalı siyasetçilerin, bir "savaş suçlusu" olan Netanyahu ile görüşmesine karşı olduklarını dile getirdi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı Kongre binasına yaklaştırılmayan göstericilerin gün boyunca Beyaz Saray ile Kongre binası arasındaki ana arterlerde protestolarına devam etti. AA

Soykırımcı, ABD alkışları altında

GAZZE'DE 60 NOKTAYI VURDU!

Siyonist çapulcu Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşma yaptığı ve ayakta alkışlandığı günde,  siyonist soykırımcı ordu Gazze Şeridi'ndeki 60 noktaya hava saldırısı düzenledi.

KUDÜS/GAZZE

Siyonist çapulcu Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, savaş uçakları dün Gazze'de 60'dan fazla noktaya hava saldırısında bulundu.  Siyonist çapulcu askerlerinin ayrıca 50'den fazla noktada altyapıyı yok ettiği paylaşıldı.

Öte yandan,  siyonist çapulcu ordusu, Han Yunus bölgesinde, biri kadın 5 israilli esirin cesedine ulaştığı ve bunları ülkeye getirdiğini duyurdu.

Netanyahu, dün ABD Kongresine hitap etmiş, konuşmasında Gazze'de sivil can kayıplarının düşük olduğunu, burada açlık yaşanmadığına ilişkin ifadeler kullanmıştı. Netanyahu'nun konuşması onlarca defa ayakta alkışlanarak kesilmişti. AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir