• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Bingöl İslami Kardeşlik Platformu: Gençlerin uyuşturucu maddeye erişiminin çok kolay olması üzüntü vericidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün saat 13:30 sularında şehir merkezinde meydana gelen olayda, eski hal içi ve Beşyol mevkilerinde elinde ekmek bıçağı ile dolaşan ve madde bağımlısı olduğu belirtilen bir kişi, Yenişehir ve Bahçelievler Mahallelerinde de önüne çıkan vatandaşları bıçakladı.

Bingöl İslami Kardeşlik Platformu, olay ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bingöl, gençlerini sarmalayan uyuşturucu illetinin sonucu olarak, büyük bir dram yaşanıyor.. Maalesef madde bağımlısı bir şahıs, önüne gelene saldırmak suretiyle 4 masum insanımızın canına kıymış, 5 insanımızın ise yaralanmasına sebep olmuştur. Öncelikle bu menfur olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.” denildi.

“Maalesef katliamın gelişi dünden belliymiş”

Olaydaki tüm güvenlik zafiyetlerinin araştırılması ve sorumlular hakkında gerekli yaptırımların uygulanması gerekti belirtilen açıklamada, “Olayın gelişme seyri üzerinden yaptığımız değerlendirmede, maalesef katliamın gelişi dünden belliymiş. Ve ne yazık ki, tüm ikaz ve serzenişlere rağmen yeterli tedbirler alınmamış, serzenişlere kulak kabartılmamış ve insanlarımızın göz göre göre hayattan koparılmasına yol açılmıştır.  Olayın ilk vuku bulduğu an ile son olayın gerçekleştiği süre arasındaki zaman diliminde saldırgana neden müdahale edilemediği, tüm kamuoyunun eleştiri nedenlerinin başında gelmektedir. Bu nedenle, olaydaki tüm güvenlik zafiyetlerinin araştırılması ve sorumlular hakkında gerekli yaptırımların uygulanması, kamuoyu vicdanını az da olsa rahatlatacaktır.” ifadelerine yer verildi.

“Gençlerin uyuşturucu maddeye erişimi çok kolay”

Gençlerin uyuşturucu maddeye erişiminin çok kolay olduğuna vurgu yapan Platform, açıklamalarına şöyle devam etti: “Yaşanan olay bir kez daha göstermiştir ki, uyuşturucuyla mücadelenin sadece güvenlik eksenli olmadığı, bu alanda eğitici, yol gösterici olması bakımından önleyici sosyolojik ve psikolojik desteklerin de süratle devreye alınması ve toplumsal bir mücadele ruhunun başlatılması ile mümkün olacaktır. Ayrıca, kamuoyundaki “gençlerin uyuşturucu maddeye erişiminin çok kolay olduğu”, “sokaktaki vatandaşın bildiği satıcıları güvenlik birimlerinin neden bilmediği”, “güvenlik birimlerinin olaylara geç müdahale ettiği” ve benzeri kanaat ve yanılgıları giderecek adımların atılması da elzemdir.

Gerek kamusal gerek toplumsal bakımdan topyekûn seferberliğin başlatılması, yarınlarda başka canlarımızı kaybetmememiz ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi uyuşturucu illetine teslim etmemek için yaşananlardan gerekli dersin çıkarılarak tüm kamuoyunu sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Katliam olarak nitelendirdiğimiz bu vahim olaydaki ihmaller zincirinin açıklanmasını bekliyor, konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir