• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Şanlıurfa'da Filistin temalı karpuz etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin’inde yaşanan katliam ve soykırıma dikkat çekmek amacıyla Siverek’te İbrahim Baba (İbram-ı Ayşo) Camii Kur'an kursu hocaları ve öğrencileri, İlçe Müftülüğü bünyesinde düzenlenen etkinlikte Filistin bayrağı renklerini bir arada bulunduran karpuz ikramında bulundu.

Cami avlusuna Filistin’in bayrak renklerinden oluşan balonlar asıldı, Filistin puşileri takıldı. Birçok öğrencinin yüzlerine Filistin bayrağı çizildi.

Alanda dikkat çeken unsurlarında biri de yüzlerine Filistin bayrağı yapan üç öğrencinin elleri ile ağzını, gözünü ve kulağının kapatması oldu. Yapılan bu eylemle Filistin’de yaşanan zulme duyarsız kalan dünyaya insanlık mesajı verildi.

Kurs yetkililerinin verdikleri mesajda, insanların gözleri önünde Filistin’de yaşanan soykırıma dünyanın "görmedim, duymadım ve konuşmuyorum" teması ile üç maymunu oynadıklarına dikkat çekildi.

Etkinlikte katılımcı öğrencilere karpuz ikram ederken, karpuzun Filistin için simgesel anlam ve önemi anlatıldı.

Karpuzun yeşil, beyaz, kırmızı ve siyah renkler barındırması sebebi ile Filistin’in bayrak renklerini barındırdığını belirten kurs hocası Zeynep Arslan, karpuzun bir dönem Filistin’de israil tarafından yasaklandığını da hatırlattı.

Arslan, marketlere gidildiğinde kesinlikle boykot ürünlerinin alınmaması gerektiğini belirterek, yerli ürünlerin alınması çağrısında bulundu.

Etkinlik öğrenci ve hocalarının toplu hatıra fotoğraf çekimi ve "Filistin’e selam direnişe devam" sloganları ile sona erdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir