• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
İHH Gaziantep temsilcisi Şahin’den HÜDA PAR’ın kanun teklifine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH Gaziantep temsilcisi Şahin, 7 Ekim'den bu yana devam eden soykırımın son bulması ve işgalci siyonistlerin cezalandırılması için  HÜDA PAR milletvekillerinin, soykırıma katılan Türkiye vatandaşı siyonitlerle ilgili hazırladığı tasarının desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

"Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın, çünkü unutulan soykırım tekrarlanır."

Unutulan soykırımın tekrarlanacağını belirten Şahin, "Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın, çünkü unutulan soykırım tekrarlanır. Biz biliyoruz ki barbarlar dün Bosna'da, bugün Doğu Türkistan'da, 7 Ekim'den beri de Filistin'de, Gazze'de bir soykırım uyguluyorlar.  İnsanlığa karşı işlenen suçlar ve soykırım suçu işleyenler Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşıysa, Türkiye Cumhuriyeti devleti bu insanları yargılamalıdır. Bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir kanun teklifi geldi ve bu kanun teklifinin yasalaşmasını istiyoruz. Birisi suç işlemişse hangi ülkede hangi coğrafyada olursa olsun, ülkemde yaptıkları iş suçsa cezasız kalmamalı." dedi.

"Meclise sunulan kanun teklifi kabul edilmeli"

Meclise sunulan kanun teklifine destek verdiklerini belirten Şahin, "Kanun teklifinin çıkması için biz STK lar olarak, Kudüs platformu olarak elimizden geleni yapacağız. Türkiye Büyük millet Meclisi’ne gideceğiz bütün siyasi partiler ile görüşeceğiz. Gaziantep’teki siyasi partilerle görüşmelere başladık bu yasanın çıkmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.  

"Vatandaşlarımızı da e-imza kampanyalarına katılmaya davet ediyoruz"

Şahin, "Bu yasanın çıkması neden önemli? Bu yasa çıktığı zaman Avrupa'dan soykırımcı israile giden askeri destek azalacak bu bir emsal teşkil edecek, diğer ülkeler de bu emsali görerek kendi ülkelerinde soykırım suçu işleyenleri yargılayacaklar. Bu dediklerimizin olabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan kanunun teklifinin yürürlüğe girmesi gerektiğini önemsiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da e-imza kampanyalarına katılmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir