• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Adanalı STK'lar: HÜDA PAR'ın kanun teklifinin oy çokluğuyla değil oy birliğiyle alınmış olması gerekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR, işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamlara Türkiye'den giderek destek veren çifte vatandaşların vatandaşlıklarının düşürülmesi ve mal varlıklarına el konulması yönünde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yasa teklifinde bulundu.

Söz konusu teklifin Müslümanlar ve Gazze halkı için önemli olduğunu dile getiren Adana'daki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, 31 Temmuz'da tatile girecek olan mecliste bu konunun bir an önce gündeme alınması gerektiğini belirterek insani sorumluluk olan bu yasa teklifine tüm siyasi partilerin destek vermesi yönünde çağrıda bulundu.

HÜDA PAR'ın mecliste gündeme getirmiş olduğu yasa teklifinin meclisin itibarını kurtaracağını dile getiren Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Enes Beyaz, bu yasa teklifinde milletvekillerinin verdiği oy ne olursa olsun ya iyi ya da kötü olarak tarihe geçeceklerini belirtti.

Köklü Değişim Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Toramantekin ise, bu teklifin savunulması için herhangi bir partiden olunmasına gerek olmadığını söyledi.

"Milletvekillerine çağrımız meclis tatile girmeden bu kanun teklifinin kanunlaşmasıdır"

Enes Beyaz

Meclisin tatile girmeden sunulan teklifin yasalaşması gerektiğini ifade eden Enes Beyaz, "Allah razı olsun HÜDA PAR' dan. Tabiri caiz ise meclisin itibarını kurtarmak için bir kanun teklifi vermiş oldu. 2007 yılında Şimon Peres'in mecliste milletvekillerine alkışlatılması meclisin karizmasını çizdi. Parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum ki bu kanun teklifi meclisin itibarını kurtarmaya yönelik hamledir. Milletvekillerine çağrımız meclis tatile girmeden bu kanun teklifinin kanunlaşmasıdır. Bu aynı zamanda samimiyet testi olacaktır." dedi.

"Herkes yaşadığı şehirdeki milletvekillerine baskı yapmalı"

Yaşanacak olan oylama sürecini takip ettiklerini vurgulayan Beyaz, "STK'lar ve vatandaşlar olarak gözümüz kulağımız mecliste ve bu oylamayı yakından takip edeceğiz. Bütün vatandaşlarımıza buradan tavsiyemiz herkes yaşadığı şehirdeki milletvekillerine baskı yapmalı. Bu kanun teklifinin oy çokluğuyla değil oy birliğiyle alınmış olması gerekiyor. Siyasi partiler tepki gösteriyor fakat tepki göstermek biz vatandaşların görevi. Bizler basın açıklaması, yürüyüşler yaptık. İş şu an meclistedir." diye ifade etti.

"Milletvekillerimizden ricamız tarihi bir oy birliğiyle bu kanun teklifinin bir an önce yasalaşmasıdır"

Meclisin yapacağı oylamanın yapılan eylemlerden çok daha kıymetli olduğunu hatırlatan Beyaz, "Milletvekillerimizden ricamız tarihi bir oy birliği rekoruyla bu kanun teklifinin bir an önce yasalaşmasıdır. Ülkemizde çifte vatandaş olan bu siyonist katillerin ya Türkiye'ye dönüp teslim olduktan sonra yargılanmaları ya da dönmüyorlarsa kanun teklifinde olduğu gibi mal varlıklarına el konup vatandaşlıktan kovulmaları için bu teklif verildi." diye konuştu.

"Bu kanun teklifine sahip çıkılsın çünkü bu bizim onur ve itibarımızdır"

Kanun teklifini sunmasından ötürü HÜDA PAR'a şükranlarını ileten Beyaz, "Bizler de vatandaşlar olarak HÜDA PAR'a teşekkür ediyoruz.  Bu kanun teklifine sahip çıkılsın çünkü bu bizim onur ve itibarımızdır. Milletvekillerine şunu söyleyelim; Her halükârda tarihe geçecekler ya iyi olarak mazlumun yanında durduklarını gösterip erdemli şahsiyet olarak ya da böyle bir fırsat ayaklarına gelmişken kurtla avlanıp, çobanla yas tutan insanlar olarak tarihe geçecekler. Tercih onlarındır. İnşallah bu kanun teklifi de yasalaşacaktır diye düşünüyoruz." açıklamalarına yer verdi.

"Terör örgütüyle olan kişilerin burada vatandaşlıklarını sürdürmeleri ne insani ne de İslami bir durumdur"

Furkan Toramantekin

Köklü Değişim Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Toramantekin ise, Türkiye'de bulunan israillilerin, Gazze'de gerçekleşen soykırıma destek verdiklerini hatta soykırıma ortak olduklarına şahitlik ettiklerini dile getirerek, şu açıklamalara yer verdi:

"Bu kişilerin ellerini kollarını sallayarak yurda girmiş olmaları bizlerin vicdanını rahatsız etmektedir. Acilen yaptırımlar yapılması lazım. Bu kanun teklifinin mecliste günlerce tartışılmaya gerek olmadan ivedilikle kabul edilmesi lazım. Bu çifte vatandaşların ya vatandaşlıktan çıkarılması ya da yurda döndükleri anda acilen yargılanmaları gerekmektedir. israil bir terör örgütüdür. Bu söylem biz halka ait değil bizzat Cumhurbaşkanımızın ve hükümet yetkililerinin sıklıkla söylediği bir söylemdir. Haliyle terör örgütüyle kol kola iç içe olan kişilerin burada vatandaşlıklarını sürdürmeleri ne insani ne de İslami bir durumdur. Buna onları vatandaşlıktan çıkararak başlamamız lazım. Bakınız 10 yıldır Doğu Türkistanlıların, Suriyelilerin vatandaşlık sıkıntıları hala devam etmektedir. Kimileri herhangi bir gerekçe gösterilmeden vatandaşlıktan çıkartılıp Çin'e ve Suriye'ye gönderiliyor. Biz bunlara şahit olmuşken ne için terör devleti dediğimiz bir varlığın vatandaşını ülkemizde barındırıyoruz?"

"israil gözleri bizim topraklarımızda olan bir terör devletidir"

Bu teklifin savunulması için herhangi bir partiden olunmasına gerek olmadığını belirten Toramantekin, "Bu insani bir görev aynı zamanda İslami ve yurttaşlık görevidir.  Acilen mecliste günlerce tartışılmaya gerek olmadan hatta Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bir an önce bu yasa teklifinin kabul edilmesi gerektiğini ve soykırım suçlularının vatandaşlıktan çıkarılıp yargılanması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer hükümet ve Adalet Bakanlığı bu hususta çeşitli baskılara, Kemalistler tarafından baskılara maruz kalıyorsa biz Kemalistlere de şu çağrıyı yapmak istiyoruz: 'israil gözleri bizim topraklarımızda olan bir terör devletidir. Yarın bir gün savaşacakları devletlerden biri bizim devletimizdir. Yılanın başını küçükken ezmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Siyonistlere açıktan set yaptırımlar uygulamamış olmamız bizler için bir ayıptır"

Toramantekin, "Olayları genel olarak incelediğimiz zaman, israilin arz-u mevud projesini biliyoruz. Bu proje içerisinde Anadolu topraklarımızın büyük bir kısmı da yer almaktadır. israil bizlere açıktan savaş ilan etmişken hala onlara açıktan sert yaptırımlar uygulamamış olmamız bizler için bir ayıptır. Yine çözüm odaklı düşündüğümüz zaman bu siyonistlere uygulanacak adımların en somut olanı, orduların bir an önce Gazze'ye Kudüs'e gitmesidir." dedi.

"Alimlerimizi ve yöneticilerimizi göreve çağırıyoruz"

İslam coğrafyasında ki bütün problemlerin çözülmesinin tek kaynağı terör ve küfür devletleriyle ilişkileri bitirilip onların iki dudağı arasında çıkacak şeylere bakılmaksızın İslami hayatı yeniden ikame etmek gerektiğini belirten Toramantekin, "Resulullah efendimizin müjdelemiş olduğu hilafeti tekrardan ikame etmek gerekiyor.  Efendimizin şu 2 hadisi ile bitirmek istiyorum. 'Bir toplumda iki sınıf insan var ki onlar bozulduğu zaman toplum bozulur, bunlar düzeldiği zaman toplum düzelir bu kişiler âlimler ve yöneticilerdir.' Dolayısıyla âlimlerimizi ve yöneticilerimizi göreve çağırıyoruz. Diğer Hadis-i Şerif ise şu dur: 'Halife kalkandır ancak onunla savaşılıp ancak onunla korunulur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir