• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
"Yaz olimpiyatlarında Avrupa yine ikiyüzlülüğünü ortaya koydu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

26 Temmuz Cuma günü Fransa’nın Başkenti Paris'te düzenlenecek olan Yaz Olimpiyatlarına 200'den fazla ülke katılım sağlayacak. Sözde kendisini devlet olarak niteleyen işgal rejiminin de olimpiyatlara katılmasıyla dünyanın birçok yerinden tepkiler geldi. Yapılan birçok tepkiye rağmen İslam düşmanı Avrupa’nın işgal rejimini yaz olimpiyatlarına dâhil edip yarışmalara katılmasını sağlayarak, çifte standartlığını uyguladı.

24 Şubat 2022 tarihinde Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da "özel bir askerî operasyon" ilan etmesiyle Ukrayna’ya karşı savaş ilan etti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Rusya Olimpiyat Komitesi'ni, Ukrayna'nın doğusundaki dört bölgedeki spor kuruluşlarını bünyesine katıp Olimpik Antlaşmayı ihlal etmesi gerekçesiyle yaz olimpiyatlarına katılmasını askıya aldı.

Bir taraftan da işgal rejimi  tarafından yıllardan beridir vahşice katliama maruz kalan söz konusu Filistin ve Müslümanlar olunca insanlık dışı muamelede bulunan işgalcilerin yaz olimpiyatlarına alınması Avrupa’nın ne derece İslam düşmanı olduğunu ortaya seriyor.

Konu hakkında tepkisini dile getiren Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Mardin İl Temsilcisi Abdüsselam Demir, soykırımcı siyonistlerin geri çekilmesi yönünde yapılan bütün tepkilere rağmen yaz olimpiyatlarından çekilmesine müsaade etmeyen Avrupa’yı iki yüzlülükle suçlayarak, yapılan bu çifte standartlığın mutlaka teşhir edilmesi gerektiğini vurguladı.

“Tüm dünyanın gözleri önünde Rusya'nın yaptığının onlarca katı daha büyük katliamlarla, soykırım şeklinde Gazzeli kardeşlerimize uygulanıyor”

Yaz olimpiyatlarına savaştan dolayı alınmayan Rusya’dan çok daha vahşice katliamlar yapan işgal çetesinin, olimpiyatlara alınması kabul edilir bir durum olmadığını belirten Demir, “26 Temmuz Cuma günü Paris’te Yaz Olimpiyatları başlayacak. Olimpiyat demek tarihte geçmişten beri olimpiyatın amacı dayanışmak, kardeşlik, bir araya gelmek, farklı kültürlerin, farklı kişilerin bir araya gelip kaynaşması, birbirini tanıması için oluşmuş bir sistemdir. Yıllardan beri olimpiyatlar yapılıyor. Bu sene de yapılacak. Daha önce yapılan olimpiyatlarda Rusya-Ukrayna savaşından dolayı Rusya, spor ahlakına uymadığı gerekçesiyle olimpiyatlara alınmadı. Şu anda tüm dünyanın gözleri önünde Rusya'nın yaptığının belki onlarca kat daha ağır bombardımanlarla, çok daha büyük katliamlarla, soykırım şeklinde Gazzeli kardeşlerimizi katletmesine rağmen israilin olimpiyatlara alınmaması ile ilgili hiçbir gündem oluşmadı. Dünyanın bu ikiyüzlülüğü, Avrupa'nın, Amerika'nın bu çifte standartlarını mutlaka teşhir etmemiz gerekiyor. Demek ki katledilen Müslüman olunca hiçbiri önemli değildir. Katledilen Filistinli, Gazzeli olunca katledenle ilgili hiçbir yaptırım uygulanmaz, olimpiyatlara da alınır.” ifadelerini aktardı.

Dünyanın çifte standartlığını teşhir etmek, yapılan bu çirkefliği herkese duyurulması gerektiğini ifade eden Demir, “Biz Rusya'nın Ukrayna'da yaptığını benimsiyor değiliz. Ama Ukrayna Müslüman olmadığı için, gayrimüslim olduğu için Avrupa Birliği, Amerika, diğer dünya ülkeleri Rusya'nın ne futbol müsabakalarına ne de dünya genelinde yapılan olimpiyatlara alınmaması kararı almasına rağmen israile ilgili hiçbir şekilde böyle bir durum gündeme bile gelmemiştir. Bu dünyanın çifte standartlığını teşhir etmek, yapılan bu çirkefliği herkese duyurmak lazım.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir