• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Pakistan'da aşırı sıcaklar sebebiyle 100 bin okul eğitime ara verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistanlı bir eğitim yetkilisi Salı günü yaptığı açıklamada, yüksek sıcaklıklar nedeniyle Pakistan'ın güneyindeki okullarda yaz tatilinin iki hafta uzatılacağını ve bu durumun 100 binden fazla okulu etkileyeceğini söyledi.

Sind eyaleti eğitim bakanlığı sözcüsü Atif Vighio AFP'ye yaptığı açıklamada, "Çocukların sağlığı için okulları 14 gün daha kapalı tutmaya karar verdik." dedi.

Pakistan'da yaşanan elektrik kesintileri sıcak yaz aylarında sorunlara yol açıyor. Şehirden şehre değişmekle birlikte, Sind'in kırsal bölgelerinde kesinti günde 12 saatten fazla sürebiliyor ve okulları vantilatörsüz bırakıyor.

Pakistan'da aşırı sıcaklar 568 can aldı

AFP'ye konuşan ve isminin verilmesini istemeyen bir devlet okulu öğretmeni "Bir öğretmen olarak müfredatı nasıl tamamlayacağım konusunda endişeliyim ama bir anne olarak çocukların bu sıcakta okula gitmesinden de endişe duyuyorum. Endişelendiğimiz şey sadece sıcak değil, elektrik kesintisi." dedi.

Pakistan'da Mayıs ve Haziran aylarındaki sıcak hava dalgasında bazı bölgelerde sıcaklık 50 derecenin üzerine çıktı.

Ülkenin en kalabalık eyaleti olan Pencap'taki yetkililer, çocukları kavurucu sıcaklardan korumak için Mayıs ayında yaz tatillerini bir hafta erken başlatmıştı.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir