• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Siyonist işgalciler Filistinli bir genci,askeri araca bağlayıp canlı kalkan olarak kullandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal askerlerinin, Batı Şeria'nın El Halil ve Tulkerim kentlerinde düzenlediği saldırılarda 7 Filistinli şehid olmuştu.

Siyonist işgalciler, Tulkerim kentine düzenledikleri baskında Filistinli bir genci, askeri araca bağlayıp canlı kalkan olarak kullandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana siyonist işgalcilerin saldırılarında şehid olan Filistinlilerin sayısı 585'e yükseldi.

Birleşmiş Milletler (BM), işgalcilerin, Tulkerim kentinde Filistinli bir genci askeri araca bağlayıp canlı kalkan olarak kullandığına ilişkin görüntüler hakkında, "Bunların kapsamlı şekilde soruşturulması ve suçluların cezalandırılması gerekiyor" açıklamasını yaptı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, "İsrailli askerlerin işgal altındaki Batış Şeria'daki Tulkerim Mülteci Kampı'na düzenledikleri ikinci baskın sırasında, bir adamı alıkoyduktan sonra askeri araca bağlayarak canlı kalkan olarak kullandıklarına ilişkin haberler ve görüntüler bulunuyor. İsrailli askerlerin daha önce benzer hareketler yaptığını gördük. Bu yönde haberleri çok rahatsız edici buluyoruz" dedi.

Olayların kapsamlı şekilde soruşturulması gerektiğini belirten Dujarric, "Suçlular cezalandırılmalı" diye belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir