• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
İstanbullular, Ayasofya'dan sonra Mescid-i Aksa'nın da özgürlüğüne kavuşmasını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ayasofya'nın 86 yıl aradan sonra yeniden ibadete açılmasının 4'üncü yıldönümünde İLKHA muhabirine konuşan İstanbullular, Ayasofya'nın açılışından duydukları memnuniyeti dile getirerek Mescid-i Aksa'nın da özgürlüğüne kavuşmasını temennisinde bulundular.

86 yıllık hasretten sonra 4 yıldır Ayasofya'da ibadetlerini rahat bir şekilde yaptıklarını söyleyen Hüsnü Fidan, "Ayasofya cami, Fatih Sultan Mehmet Hanın İslam ümmetine bir hediyesidir. Rabbim buranın tekrardan ibadethaneye açılmasında vesile olanlardan razı olsun. Bugün burada ibadet için Ayasofya'ya gelen sadece Türkiyeli kardeşlerimiz yoktu, ümmetin diğer coğrafyalarından gelen kardeşlerimizde vardı. Bizler için de Kudüs bir yaradır. Allah-u Teâlâ oradaki kardeşlerimize yardım etsin. Filistin'de bulunan kardeşlerimiz için şu anda elimizden duadan başka bir şey gelmiyor. Rabbim Filistinli kardeşlerimize sabır versin, Rabbim Kudüs'te o zulmü yapan zalimleri de kahretsin." diye konuştu.

''İnşallah Mescid-i Aksa'da bir an önce esaretten kurtulur''

4 yıl önce bugün Ayasofya'nın özgürlüğüne kavuştuğunu hatırlatan Ahmet Kürkgiyen, "Ayasofya Camimiz, Fatih Sultan Mehmet Hanın bizlere vasiyetnamesi, ecdadımızın kan dökerek almış olduğu bir mabettir. Ayasofya cami kazanılmış bir haktır. Ayasofya camiinin müze olarak kullanılmasının zaten bir anlamı da yoktu. Günümüzde de Mescid-i Aksa ve Filistin'de bulunan kardeşlerimiz esaret altında ne yazık ki orada bulunan kardeşlerimiz de seslerini çıkaramıyorlar. İnşallah onlarda bir an önce esaretten kurtulurlar." şeklinde konuştu.

''Açılışta emeği geçen herkesten Allah razı olsun''

Kıyamete kadar Ayasofya'nın camii olarak kalması için dua eden Osman Filiz, ''Rabbim Ayasofya'yı ezansız ve cemaatsiz bırakmasın. Açılışında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İnşallah hayırlısı ile Mescid-i aksanın da özgürlüğüne kavuşmasını bekliyoruz. ''dedi.

Ayasofya'ya namaz kılmaya geldiklerini söyleyen Fatma Filiz,'' Allah Ayasofya'yı açanlardan razı olsun. Çok mutluyuz. Geldik buraya dualarımız ettik. Buraya sürekli namaz kılmaya geliyoruz. Mescid-i aksa içinde dualarımızı eksik etmiyoruz. İnşallah özgürlüğüne kavuşur.'' diye konuştu.

Paris'ten geldiklerini söyleyen Şaban Kılbır, "Ayasofya'yı ziyaret etmeye geldik. Ayasofya bizim için çok önemli bir yer. Bu günkü mutluluğum her şeyden üstün. İnşallah bir gün Mescid-i aksa özgürlüğüne kavuşur. Filistin'de yaşayan bizim Müslüman kardeşlerimiz. Hiçbir suçları yokken çocuklar öldürülüyor." şeklinde konuştu.

Daha öncesinde de Ayasofya geldiğini belirten Ramazan Kaya, "Ayasofya camiinin içini gezdik. Ayasofya camiinin açılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Mescid-i Aksanın da özgürlüğüne kavuşmasını rabbimden temenni ediyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir