• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Pakistan'dan İslam İşbirliği Teşkilatına işgale karşı "birleşik strateji" başlatma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulusal basındaki haberlere göre, başkent İslamabad'da Başbakan Şahbaz Şerif liderliğinde toplanan federal kabine, siyonist rejimin zulmünü ve masum Filistin halkının öldürülmesini şiddetle kınayan kararı oy birliğiyle kabul etti.

Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen kararda, İİT'ye Filistin halkını korumak için siyonist rejime karşı birleşik bir strateji başlatma çağrısında bulunuldu.

Kararda, Pakistan'ın Filistin halkına olan "desteği" bir kez daha teyit edilerek, uluslararası toplumdan pratik adımlar atması, Filistin halkını öldürmesini engellemek için siyonist rejime yaptırım uygulaması istendi.

"Siviller, hastaneler, okullar, Birleşmiş Milletler (BM) çalışanları, medya ofisleri ve gazeteciler İsrail'in ayrım gözetmeyen bombaları, kurşunları ve katliamları karşısında güvende değil." ifadelerine yer verilen kararda, sadece kınamanın yeterli olmadığı, dünyanın pratik adımlar atması gerektiği kaydedildi.

Kararda, uluslararası toplum ve uluslararası örgütlerin, soykırım ve savaş suçlarına karışan siyonist rejime karşı yaptırımlar da dahil olmak üzere hukuki, diplomatik ve idari tedbirleri başlatması gerektiği vurgulanarak, "(İsrail) Barbar bir devlet, daha fazla masum kanı dökülmesini önlemek için uluslararası hukuka ve insan haklarına bağlı olmalı. Aksi takdirde bu ateş tüm dünyaya yayılacak." uyarısında bulunuldu.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir