• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
STK'lardan çağrı: HÜDA PAR'ın sunduğu yasa teklifi geciktirilmemeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR, işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamlara Türkiye'den giderek destek veren çifte vatandaşların vatandaşlıklarının düşürülmesi ve mal varlıklarına el konulması yönünde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yasa teklifinde bulundu.

Söz konusu teklifin Müslümanlar ve Gazze halkı için önemli olduğunu dile getiren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, 31 temmuzda tatile girecek olan mecliste bu konunun bir an önce gündeme alınması gerektiğini belirterek insani sorumluluk olan bu yasa teklifine tüm siyasi partilerin destek vermesi yönünde çağrıda bulundu.

HÜDA PAR'ın mecliste gündeme getirmiş olduğu yasa teklifinin vicdan sahibi herkesin yararına olduğunu dile getiren İdeal Eğitim Vakfı Başkanı Muhammed Şakir, bu işe herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Muhammed Şakir

"Bu teklif geciktirilmemeli, ivedilikle meclis genel kuruluna getirilip meclisten geçirilmeli"

Türkiye'den gidip soykırıma katılanların durumuna dikkat çeken Şakir, "Bunlar çifte pasaportla bir yandan Türkiye'nin nimetlerinden ve Müslümanların kazanımlarından faydalanıyor diğer yandan da israile gidip soykırıma ortak oluyor. Bu kişi döndükten sonra da elini kolunu sallayarak gezip dolaşması mümkün değildir. Hiçbir Müslümanın bunu kabul etmemesi, tüm partilerin bu konuya sahip çıkıp söz konusu teklifi sahiplenmeleri, teklifin meclisten geçmesi gerekir. Sadece siyasi partiler değil, toplumu temsil eden tüm STK'ların da bu teklifi kabul etmeleri lazım. Biz İdeal Eğitim Vakfı olarak sonuna kadar bu teklifin arkasındayız ve bunun meclisten geçmesi içinde elimizden geleni yapacağız." dedi.

Şakir, "Bilindiği gibi 31 Temmuz itibariyle meclis tatile giriyor. Filistin'de israil soykırımı devam ediyor. Dolayısıyla bu teklifin geciktirilmemesi, ivedilikle meclis genel kuruluna getirilmesi ve meclisten geçirilmesi gerekir. Bu teklifin bir an önce meclise gelmesi için de duyarlı tüm kesimlerin bunun üzerinde durmasını istiyoruz. Vakıf olarak da elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz." diye belirtti.

HÜDA PAR'ın sunduğu kanun teklifinin çifte vatandaş olanların soykırıma karışması durumunda yargılanması ve mal varlıklarına el konulması şeklinde bir yasal düzenleme içerdiğini kaydeden Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Murat Arslan, bu yasa tasarısının meclis gündemine alınması yönünde lehte karar verenlerin güzel ve olumlu bir adım attığını fakat yeterli olmadığını ifade ederek bunun oylanması ve kabul edilmesine yönelik de bir irade ortaya konulması gerektiğinin altını çizdi.

Murat Arslan

"Temennimiz meclis tatile girmeden bu teklifin bir an önce yasalaşmasıdır"

Filistin'de Müslümanların her gün türlü zulüm ve soykırıma uğradığını ifadelerine ekleyen Arslan, "Haber ajanslarının aktarımında katliamların olmadığı bir gün yok. Bir Müslüman olarak ülkemde yaşayan siyonist ruhlu insanlar buradan kalkıp oraya giderek yapılan zulme ortak olacak, Müslüman aleminin gözünün içine baka baka katledecek ve sonra da hiçbir şey olmamış gibi ülkeye dönecek, hayatına devam edecek… Bu asla kabul edilemez." şeklinde konuştu.

Teklifin yasalaştırılması hususunda çağrıda bulunan Arslan, şu ifadelere yer verdi:

"Buradan tüm siyasi partilere, milletvekillerine, sivil toplum kuruluşlarına ve az da olsa vicdan sahibi olan herkese sesleniyorum. Bu kanun tasarısına destek verelim, açıklamalarda bulunalım. Bu kanun meclisten geçsin ve kardeşimi katleden tekrar ülkeme dönemesin, rahat gezemesin. İnşallah bu kanun tasarısı meclise gelir, kabul görür ve artık bir nebze de olsa buradan Filistinli kardeşlerimize yönelik bir adım atılmış olur. Şayet olumlu yönde bir karar alınırsa diğer İslam toplumlarında bir emsal, vicdan sahibi gayri İslami toplumlarda örneklik teşkil eder. Meclisin tatile girme zamanı yaklaşıyor. Temennimiz meclis tatile girmeden bir an önce bu yasa tasarısının kabul edilmesi ve gerekli adımın atılması yönündedir."

Yakup Kaya

"Kanun teklifinin meclis tatile girmeden yasalaşmasını bekliyoruz"

HÜDA PAR tarafından meclise sunulan ve görüşmesi kabul edilen kanun teklifiyle ilgili bir süreç olduğunu kaydeden Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya, "Müslümanlar olarak müminler birbirlerinin kardeşleridir" düsturu gereğince Müslümanların elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğine vurgu yaparak şu an bu çabanın parlamentonun elinde olduğuna dikkat çekti.

Kaya, "HÜDA PAR'ın teklif etmiş olduğu Gazze'de soykırıma katılan ve orada soykırımı bizzat işleyen kişiler ile ilgili vatandaşlıktan çıkarılması ve mallarına el konulması şeklinde görüşülen bir kanun teklifi, inşallah meclis tatile girmeden yasalaşmasını bekliyoruz. Peygamber Efendimizin 'Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter." buyurmaktadır. Bizlerde müminlik şuuruyla onların yanında her daim yer almalıyız." ifadelerine yer verdi.

"Milletvekillerinin insani ve İslami olarak bu kanun teklifine destek vermeleri bir gerekliliktir"

"Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak mitingler ve basın açıklamaları düzenleyerek, Gazze için ayaktayız ve sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren Kaya, "2 milyar Müslüman var fakat elimiz ve kolumuz bağlıdır. Elimize fırsat olarak geçen kanunu yasalaştırarak en azından bu yönüyle tepkimizi ortaya koymamız gerekmektedir. Peygamber Efendimiz 'İçinizden biri bir kötülük görürse onu eliyle, buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin; buna da gücü yetmezse kalbiyle ona buğz etsin. Bu ise imanın asgarî gereğidir.' diye buyurur. HÜDA PAR'ın kanun teklifi parlamentonun elinde ve eliyle değiştirecek bir güce sahiptir, meclisteki milletvekilleri bundan sorumlu olacaklardır." şeklinde konuştu.

Kaya, son olarak şunları söyledi:

"Bunun yasalaşmamasının durumunda parmağını oynatmayan milletvekillerinin alnına bir kara leke olarak devam edecektir. Bütün milletvekillerinin insani ve İslami olarak HÜDA PAR'ın kanun teklifine destek vermeleri bir gerekliliktir. Çünkü 10 aydan beridir Gazze'de olanları herkes müşahede etmektedir. Bu zulmün ve soykırımının daha da uzamaması için önemli bir kanun teklifidir. İnşallah parlamentoda bulunan bütün milletvekilleri destek vererek bir an önce yasalaşmasını bekliyor ve temenni ediyoruz." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir