• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
İran, Almanya büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alman polisinin çok sayıda İslami merkezi kapatma eyleminin ardından Almanya Büyükelçisi Hans Udo Motsel, Batı Avrupa Genel Müdürü tarafından bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Bu görüşmede, insan haklarının temel ilkelerine aykırı olan bu düşmanca eylem kınanıp, İran'ın bu konudaki ciddi itirazı iletildi.

Dışişleri Bakanlığı Batı Avrupa Genel Müdürü, aralarında Hamburg İslami Merkezi'nin de bulunduğu İslam merkezlerinin, İslam'ın dini öğretilerini açıklama, diyalog ve dini hoşgörü ilkesini teşvik etme ve aynı zamanda aşırılıkla mücadele etme konusundaki değerli ve unutulmaz hizmetlerine değinerek "Ne yazık ki bugün Almanya'da yaşananlar İslamofobi ve İbrahim'i dinlerin öğretileriyle yüzleşmenin açık bir örneğidir ve bunun diğer yüzü de elbette bir diktatörlük ve kasıtlı şiddet teşvikidir. Temelsiz suçlamalarda bulunarak markalaşmış teröristleri, şiddet ve aşırıcılığı savunan kimi akımlar, Almanya'daki Müslümanların ve dünyadaki diğer özgür düşünürlerin bu planı dikkatle başarısızlığa mahkum edecekleri dini ve mezhebi gerilimleri körüklemeye çalışıyorlar.” diye konuştu.

Almanya büyükelçisi, konuyu bir an önce Almanya'daki ilgili makamlara ileteceğini ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir