• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Cizrelilerden Meclis'e çağrı: HÜDA PAR tarafından Meclis'e sunulan kanun teklifi kabul edilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç, sürüyor. HÜDA PAR'ın, soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin önümüzdeki hafta Genel Kurul gündemine girmesi bekleniyor.

İLKHA mikrofonuna konuşan Cizreliler, soykırıma ortaklık eden çifte vatandaşların yargılanıp, mal varlıklarına el konulması gerektiğini belirterek, teklifin yasalaşması gerektiğini ifade ettiler.

"Soykırım yapanlar potansiyel birer suçludurlar"

Meclis'e sunulacak yasa tasarısını desteklediklerini belirten Abdullah Kurami, "Geçen hafta HÜDA PAR 'ın Meclis'e vermiş olduğu bir önerge vardı. Bu teklifte, Türkiye'de çifte vatandaş olarak yaşayan ve israil'e gidip şuan Gazze'de soykırım yapanların vatandaşlıktan çıkarılması, yargılanması var. Gazze'ye gidip katliama katılan yaklaşık 4 bin çifte vatandaş olanların olduğu biliniyor. Çocuk, kadın, yaşlı, demeden bu katliamlara katılan çifte vatandaşlık sahibi siyonistler var. Bunların, Türkiye vatandaşı olarak Gazze'de katliam yapmaları, bu vahşeti yapmalarını kabul etmemiz mümkün değildir. Yarın bu vahşeti yapanlar, Türkiye'ye dönüp normal halk arasında hiçbir şey olmamış gibi yaşamaları ayrıyeten çok büyük bir tehlikedir. Bunlar potansiyel birer suçludurlar, bu zaten başlı başına tehlikedir. Bu konuda HÜDA PAR'ın vermiş olduğu bu önergeye Meclis'teki tüm partilerin destek vermelerini istiyoruz. Biz vatandaşlar olarak ta bu tasarının onaylanmasını ve yasalaşmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Vatandaş olarak beklentimiz Meclis'in kapanmadan önce bu teklifin yasalaşmasıdır"

Recep Yıldız, "HÜDA PAR, parti olarak çok güzel bir yasa teklifinde bulundu. Yasanın oluşturulması sürecini bizler de vatandaş olarak yakından takip ettik. Çok olumlu bir yasa, parti olarak HÜDA PAR, üzerine düşeni yaptı. Şimdi sıra Meclis'te. Meclis, üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Yasa ile ilgili şunları da söylemek gerekir. Yasanın detaylarına baktığımızda, 6 maddelik çok güzel bir yasa tasarısı. Soykırıma bulaşanların vatandaşlıktan çıkarılması, ülkeye davet edildikleri halde gelmemeleri durumunda mal varlıklarına el konulması ve yargı önünde hesap vermeleri gibi önemli başlıklar var. Aynı zamanda bu mal varlıklarının da gençlik fonuna aktarılması konusunda güzel de bir teklif var. Bu belki de evliliğin önünü açacak güzel bir uygulama olabilir. HÜDA PAR'ı bu anlamda tebrik ediyoruz. Bizim de vatandaş olarak beklentimiz, Meclis'in kapanmadan önce bu teklifin yasalaşmasıdır. Oy birliği ile teklifin meclisten geçmesi, en büyük temennimizdir." diye belirtti.

"Meclis'in üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor"

Sait Ergül, "HÜDA PAR'ın Meclis'e sunduğu bu teklifi sonuna kadar destekliyorum. Gerçekten çok güzel ve yerinde bir teklif.  Parti tarafından verilen yasa teklifinde çifte vatandaş olup soykırım yapanların vatandaşlıktan çıkarılması ve mal varlıklarına el konulması ile ilgili maddeler var. Bu yasanın Meclis'te görüşülmesi ve kabul edilmesi lazım. Meclis'in üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Millet 600 vekili boşuna seçmedi. Gazze'de çocuklar ölürken, bu siyonistler soykırım yaparken biz nasıl rahat uyuyabiliriz, vicdanımız rahat değil. Allah israil'i kahru perişan eylesin. HÜDA PAR tarafından verilen teklifi sonuna kadar destekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Yasa tasarısı ile ülkemizdeki siyonistlerin bu kadar rahatça hareket etmeleri engellenmiş olur"

İsmail Yıldız, "HÜDA PAR'ın Meclis'e sunduğu yasa tasarısını destekliyoruz. Yerinde bir yasa tasarısı olduğunu düşünüyorum. Yasa tasarısının kanunlaşması ve sonuç vermesini bekliyoruz. Meclis'e düşen görev de bu yasa tasarısını onaylaması ve yürürlüğe girmesidir. Bu konuda HÜDA PAR 'a desteğimiz sonsuzdur. Yasa tasarısına, halkın da desteği söz konusudur. Ülkemizdeki siyonistlerin bu kadar rahatça hareket etmeleri engellenmiş olur. En azından Gazze'deki kardeşlerimize desteğimizi bu şekilde vermiş oluruz." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir