• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Ayasofya'nın ibadete açılışının yıldönümünde Kur'an ziyafeti gerçekleştirilip yemek ikramı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa; İstanbul Valisi Davut Gül ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan katıldı.

Gerçekleştirilen program sonunda gazetecilere açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, Ayasofya'nın İstanbul'un fethinin simgesi olduğunu belirterek sonsuza kadar cami olarak kalması temennisinde bulundu.

Vali Gül, "Bugün Ayasofya camimizin açılışının yıldönümü fethin simgesi dolaysıyla hem vatandaşlarımızda hem de kurumlarımızda ayrı bir heyecan var. Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla açılan Ayasofya'da bugün Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gelen ziyaretçilere yemek ikramında bulundu. Müftülüğümüzle Vakıflar Genel Müdürlüğümüz birlikte yaptığı bu organizasyonu Fatih Belediyemizde koordine ediyor. Üçüne de teşekkür ediyorum. Allah sonsuza kadar Ayasofya Camii'nin cami olarak korumayı nasip etsin." dedi.

Ayasofya'nın ibadete açılmasından gurur duyduklarını söyleyen Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ise "Ayasofya'nın kendi dönemimizde açılmasından iftihar ediyoruz. 4 yıldır burada sayın valimizin öncülüğünde, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, Diyanet İşleri Başkanlığımızla beraber Fatih Belediyesi olarak da Ayasofya'yı son 4 yılda ziyaret eden 25 milyon insana hizmet ediyoruz. Bununla da şeref duyuyoruz. İnşallah kıyamete kadar Ayasofya'nın cami olarak kalması için dua ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir