• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Tasarruf Genelgesi yerel basını zorda bırakmıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basın üzerindeki sansürün kaldırılmasıyla birlikte her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramının medya çalışanları açısından önemli bir tarih olduğuna dikkat çeken Durmaz, “Medya çalışanları gazeteciler zor ve zahmetli bir meslek icra etmektedirler. Hak kayıpları, basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar, mesleklerini yapmalarını engelleyici adli ve idari baskılar nedeniyle çalışma alanları zorlu alanlar haline gelmiştir.” dedi.

Tasarruf Genelgesiyle birlikte yerel gazetelerin mali açıdan zor günler geçirdiğini vurgulayan Durmaz, “Son çıkarılan Tasarruf Genelgesi ise yerel basını ciddi anlamda etkilemiş ve zorda bırakmıştır. Tasarruf Genelgesiyle birlikte yerel gazetelere kamu kurum ve kuruluşlarının ilan vermesi, abone olması yasaklanmıştır. Bu durum, mali açıdan darboğaza sokulan yerel gazetelerin kapanma kararı almasına ya da çalışma alanlarında küçülmeye gitmeye sebep olmaktadır. Yaşanan bu zorluklara çare ve çözüm bulmak, yetkililerin görev ve sorumluluğundadır.” şeklinde konuştu.

Durmaz açıklamasının devamında, “Bu duygu ve düşüncelerle bir siyasetçi olarak başta Antalya ilimizde olmak üzere tüm gazetecilere yürüttükleri kıymetli çalışmalarında başarılar diliyor, toplumumuza vermiş oldukları önemli katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Durmaz mesajının sonunda, Gazze’de katledilen gazetecilere de dikkat çekerek, “7 Ekim’den bu yana Gazze’de siyonist işgal rejimi tarafından katledilen 163 gazeteciyi kardeşimi de saygıyla yâd ediyor, Rabbimden kendilerine rahmet ve merhamet diliyorum.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir