• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Siyasi parti temsilcileri: HÜDA PAR'ın kanun teklifi meclis tatile girmeden görüşülüp yasalaşması gerekir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç devam ediyor.

HÜDA PAR'ın, soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Genel Kurul gündemine girmesi bekleniyor.

Teklif, çifte vatandaşların soykırıma karışması halinde; vatandaşlıktan çıkarılmaları, mal varlıklarının dondurularak yeni aile fonuna aktarılması ve ağırlaştırılmış müebbet almalarını öngörüyor. Kanun teklifi, yürütme ve yürürlük maddeleriyle toplamda 6 maddeden oluşuyor.

Bursa'daki siyasi parti temsilcileri konuyla ilgili İLKHA muhabirine önemli değerlendirmelerde bulundular.

"Meclis tatile girmeden evvel bu yasa teklifinin bir önce meclise gelip görüşülmesi ve yasalaşması için mücadele etmekteyiz"

Zeki Aras

7 Ekim 2023 yılında Aksa Tufan'ıyla başlayan ve halen de sürmekte olan Gazze saldırılarının devam ettiğini söyleyen HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Zeki Aras, "Gazze saldırısı başlamasından hemen sonra 28 Aralık 2023'te meclise şu an ülkemizde yaşayan ve  siyonizme hizmet eden  şahısların ülkemizden deport edilmesi bunların  bir an önce çifte vatandaşlıklarının iptal edilmesi ve  Türkiye vatandaşlığından çıkarılmasıyla alakalı meclise bir yasa  teklifi vermiştik. Şu anda geldiğimiz noktada kanun teklifinin mecliste ilk görüşülmesi tamamlandı. Şu anda ikinci aşamasındayız. Kanun yasalaşmasıyla ilgili süreç işliyor. Bizler de içinde bulunduğumuz şu son hafta 31 Temmuz'a kadar meclisin tatile girmeden evvel bu yasa teklifinin bir önce meclise gelip görüşülmesi ve yasalaşması için mücadele etmekteyiz." dedi.

"Ülkemizin imkânlarından faydalanıp kardeşlerimize kurşun sıkan siyonizmin, askerlerinin deport edilmesi gerekir"

Meclisin tatile girmeden kanun teklifinin yasalaşması için mücadele etttiklerini belirten Aras, "Ülkemizde yaşayan ve halen ülkemizin imkanlarından faydalanan siyonizmin hizmetçileri olan, siyonizmin askeri olan,  Gazze'ye gidip kardeşlerimizi katleden, bebekleri katleden,  siyonizmin ülkemizdeki temsilcileri olanlar bir an önce vatandaşlıktan çıkarılmasıdır.  Ülkemizin imkânlarından faydalanıp kardeşlerimize kurşun sıkan siyonizmin, askerlerinin bir an önce ülkemizden deport edilmesi, vatandaşlıklarının iptal edilmesi gerekir.  Katliama karışan bir şekilde bu kanda eli bulunan bütün bu siyonist askerlerin bütün dünyada kırmızı bültenle aranıp ülkemize teslim edilip aynı zamanda bu şahısların hem idamla yargılanması ve kendilerinin Türkiye'de var olan tüm mal varlıklarına el konulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Yetkililerin HÜDA PAR'ın gündeme getirmiş olduğu bu yasa teklifine destek vermelerini bekliyoruz"

Aras, son olarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün siyasi yetkililerin tüm kamuoyunun bu konuda HÜDA PAR'ın gündeme getirmiş olduğu bu yasa teklifine destek vermelerini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de bu hafta toplanacak olan komisyonda bu konunun görüşülüp bir an önce karara bağlanmasını bekliyoruz." diye konuştu.

"Türkiye sınırları içerisinde yaşayan tüm insanların bu konuda hassasiyet göstermesi gerekiyor"

Ali Osman Karahan

Türkiye sınırları içerisinde yaşayan vatanını, milletini, toprağını, ümmeti seven tüm insanların bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Ali Osman Karahan, "Çünkü bu mesele artık milli bir meseledir. israilin bizim topraklarımızın üzerinde bir gözü vardır.  İşgal etmek için adım adım devam etmektedir. Öyleyse bizim coğrafyamızda Misak-ı Milli sınırları içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınırları içerisinde yaşayan her fert buna hassasiyetle dikkat etmeli. 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım' diyen kim olursa olsun çifte vatandaşlar da olsa kalkıp bugün israile gidip asker olup o coğrafyada bu emeller için savaş etmesi vatana ihanettir." dedi.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden bulunan vatanını seven tüm siyasi partiler bu kanunu desteklemeli"

Bu coğrafyada yaşayıp Türk vatandaşı olduğunu kanunen iddia edilen yaklaşık dört bin insandan bahsedildiğini söyleyen Karahan, "Bu sayının ben daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bunlarla ilgili kesinlikle vatana ihanet suçundan yargılanmalı, dava açılmalı ve hakikaten böyle bir suç işlemişlerse bu minvalde cezalandırılmalı ve hatta bu işin önünün kesilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçen bu kanun yasasını vatanını seven tüm siyasi partiler tarafından desteklenmeli. Ben bu konuda da Cumhuriyet Halk Partisi'ni sorumluluğa davet ediyorum. "şeklinde konuştu.

"Çifte vatandaş olup Filistinli çocuklara mermi atan her kim ise ülkeye alınmasın vatandaşlık söz konusu bile olmamalı"

Murat Kolancı

Filistin konusunda milletvekilleri tarafından HÜDA PAR'ın vermiş olduğu kanun teklifine tam destek vererek taraflarını belli ettiklerini söyleyen Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı, "Orada bir insanlık katliamı yapılıyor. Ülkemizden de hem bizde vatandaş olup hem de orada israil tarafında Filistinli çocuklara mermi atan her kim ise bu ülkeye alınmasın. Vatandaşlık söz konusu bile olmamalı. Ya da eğer bu ülkeye geldikleri an itibariyle de savaş suçlusu olarak bu topraklarda yargılanmalı diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

"Bu adımların birer birer uygulanması gerektiği kanaatindeyiz"

Kolancı sözlerini şöyle sürdürdü; "Siyonist israili Malatya'dan korumak hakikaten bize mi kaldı? Yani biz israili neden koruyoruz? Kimden koruyoruz?  israil gibi kana susamış bir canavarı ve ona sempati duyanların tamamının ülkemizle hiçbir alakasının kalmaması noktasında HÜDA PAR'ın bu teklifine zaten milletvekillerimiz açıkça destek vermişti. Hatta biz bunun sonraki adımlarını da değerlendirerek partimizin görüşü olarak bunları ifade edebilirim ki mutlaka bu nihayete ermeli. Kürecik savunma sistemi israili korumaktan vazgeçmeli ve gerekirse İncirlik Hava Üssü derhal kapatılmalı diye bunu da defaatle söyledik. Bu adımların birer birer uygulanması gerektiği kanaatindeyiz." dedi.

"Ülke insanına yakışan en doğru şey şu anda bu kararın meclisten tatil öncesi ivedilikle geçmesidir"               

Avrupa'da Amerika'da birçok insanın sokaklara döküldüğünü belirten Kolancı, "Hala ülkemizden çok daha fazla eylemlerin yapıldığını görüyoruz. Artık ülkemizdeki tüm paydaşların da tüm siyasi partilerin de böylesine hassas bir konuda tek vücut olarak hareket etmesi en doğrusu. Bu ülke insanına yakışan en doğru şey şu anda bu kararın meclisten tatil öncesi ivedilikle geçmesi gerekiyor. Bizim de kanaatimiz bu yöndedir." diye konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir