• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Toplu ulaşımda büyük kolaylık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyada ilk olan bir uygulamayı hayata geçirdi. Belediye, Bankalar Arası Kart Merkezi ile işbirliği yaparak, temassız özelliği taşıyan tüm banka kartlarını, şehir içi otobüs ve tramvaylarda kullanmaya başladı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sistemin Konya merkezdeki 350 otobüs, 59 tramvay ve tramvay duraklarında uygulandığını, Yeni Büyükşehir Yasası ile tüm il genelinde uygulanacağını söyledi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, hedeflerinin projenin sadece Konya'da değil Türkiye'nin her yerinde kullanılabilmesi olduğunu söyledi.


Konya Büyükşehir Belediyesi ile bankaların ortak platformu olan Bankalar Arası Kart Merkezi (BKM), bu proje ile ulaşım alanında dünyada bir ilke imza attı. Buna göre, tüm bankaların temassız özelliği taşıyan kartlarının bir araya geldiği 'Konya Ulaşım Projesi' , hayata geçirilmiş oldu.


Konuyla ilgili düzenlenen tanıtım toplantısına, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Bankalar Arası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko ile Türkiye'nin farklı şehirlerinden davetliler katıldı.


Dünyada bir ilk
Programın açılış konuşmasını yapan Bankalar Arası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko, dünyada bu kapsamda bir ilk olan projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Türkiye 14 milyon, dünyada toplam 600 milyon temassız kart kullanıcısının, bu uygulama ile Konya'daki toplu taşıma araçlarından faydalanacağını belirtti.


Dünya genelinde büyük ilgi gördü
Toplantıda yaptığı konuşmada, toplu ulaşımda, banka kartlarının kullanılması projesini başlattıktan sonra, birçok platformda farklı ilgiyle karşılaştıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, "Proje, tanıtımını yaptığımız Londra ve Dubai'de ilgi gördü ve ödüller aldı. Şu anda Konya'da kullanılan proje, kapsam olarak dünyada bir ilki oluşturuyor." dedi.


Projenin üzerinde 2 yıldır çalıştıklarını ve şu anda günlük bin 800 kişinin temassız kartlarını toplu ulaşımda kullandığını kaydeden Akyürek, sistemin şu anda, Konya merkezindeki 350 otobüs, 59 tramvay ve tramvay duraklarında uygulandığını, Yeni Büyükşehir Yasası ile, 2014 yılı Mart ayından itibaren Konya'nın tamamında, bine yakın araçta kullanmayı hedeflediklerini, projeyi ayrıca minibüs, taksi gibi ulaşım araçlarında da, entegre bir şekilde kullanmayı amaçladıklarını söyledi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş ise, Konya'da hayata geçirilen bu projenin dünyada ilk adım olduğunu söyledi.


Toplantının sonunda BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e günün anısına plaket takdim ederken, toplantıya katılanlar, hep birlikte, sembolik olarak ilk kart kullanımını gerçekleştirdiler. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir