• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Adanalılardan Meclis'e çağrı: Meclis'e gelecek kanun teklifi kabul edilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç sürüyor.

HÜDA PAR'ın, soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin önümüzdeki hafta Genel Kurul gündemine girmesi bekleniyor.

İLKHA mikrofonuna konuşan Adana halkı da, soykırıma ortaklık eden çifte vatandaşların yargılanıp, mal varlıklarına el konulmasını söyleyerek, milletvekilleri ve siyasi partilerin ise bu teklife destek vermeleri gerektiğini vurguladılar.

"HÜDA PAR' ın meclise sunmuş olduğu teklif çok isabetli oldu"

Metin Yıldırım

HÜDA PAR'ın çifte vatandaşlıkta değişiklik yapılması yönünde meclise sunmuş olduğu kanun teklifinin isabetli bir teklif olduğunu dile getiren Mavi Marmara Gazisi Metin Yıldırım, "Allah razı olsun. HÜDA PAR' ın meclise sunmuş olduğu teklif çok isabetli oldu. Türkiye'deki çifte vatandaşlı Yahudilerden 4 bin kişi israile gitmiş. Orada Filistinli kardeşlerimize karşı savaşıyorlar ve soykırım suçu işliyorlar. Şu an da ise israilde 250 bin çifte vatandaş var. Bunlar da Filistinlilere karşı savaşan ve soykırım suçu işleyenleri içerisinde barındırıyor." dedi.

"Yargılama süreci nasıl meclis marifetiyle durdurulmuşsa, yine meclis marifetiyle başlatılmalıdır"

 2010 Yılında Mavi Marmara’da 10 gönüllüyü şehid eden ve onlarcasını yaralayan israil, Türkiye'de yargılama sürecinin TBMM’de çıkan yasa ile sekteye uğramasının sonucunda siyonist işgalcileri cesaretlendirdiğini belirten Yıldırım, "Bu durum adeta İsrail askerlerine dokunulmazlık zırhını giydirmiş oldu. 'Ne yaparsak yapalım kimse bize dokunamaz, yargılayamaz' düşüncesini vermiş olduk, kendi ellerimizle. Bu durum israil askerlerini cesaretlendiren bir sonuçtur. Bundan dolayı o gün yargılama süreci nasıl Meclis marifetiyle durdurulmuşsa, yine meclis marifetiyle yargılama süreci başlatılmalıdır. Bu insanlar orada katliam yapıyorlar, canları istediği zamanda gelip burada dinlenecekler. Bir anlamda onlar için burası lojistik bir destek olacak. Böyle bir şeyi asla kabul edemeyiz. İnşallah HÜDA PAR'ın sunmuş olduğu yasa teklifi de sonuç itibariyle hayırlı olur." ifadelerini kullandı.

"Yahudiler malı çok sever yasa teklifi bu anlamda Yahudileri çekinceli hale getirebilir"

Yahudilerin maddiyatı çok sevdiğini ve hu teklifin yasalaşmasıyla beraber çifte vatandaşlığa sahip Siyonist işgalcilerin kalplerine korku salınacağı yönünde konuşan Yıldırım, "Eğer bu teklif yasalaşırsa oradaki çifte vatandaşların kalbine korku salacak, en azından daha temkinli olacaklar veyahut orada soykırım suçu işlemekten vazgeçeceklerine inanıyoruz.  Yasa içerisinde geçen mallarına el konulma mevzuatı bile onlar için yeterlidir çünkü Yahudiler malı çok sever. Bu anlamda Yahudileri ürpertili ve çekinceli hale getirebilir.  Tarih boyunca biliyoruz ki Yahudiler için malları çok kıymetlidir. Çok şükür az da olsa ülkemizde bazı şeyler iyiye gidiyor diye düşünüyorum. Boykotla ilgili insanlarımız güzel bir duyarlılığa sahip oldu. Türkiye'den israile giden ticari malların azalması da bu yönden önemli bir durum." diye konuştu.

"israil, bölgesel bir savaş çıkartmanın gayreti içerisinde"

HÜDA PAR' ın sunmuş olduğu kanun teklifinin yasalaşmasını umduğunu söyleyen Yıldırım,  son olarak şunları söyledi:

"Çıkarsa en azından Ülkemiz için yapılan güzel bir icraat olacaktır. Biliyoruz belki bunlarda yeterli değil bu mana da ülke ve millet olarak daha ciddi kararlar da almamız gerekiyor. Çünkü israil bu şartlarda savaşı yaymaya çalışıyor. Lübnan'a, Yemen'e, İran'a saldırıyor. Bölgesel bir savaş çıkartmanın gayreti içerisinde. Bu tehlikeli bir durum yayılması demek 3'üncü Dünya Savaşına sebep olacak bir kıvılcım olabilir. Yahudiler bu anlamda böylesi bir gayretin içerisindeler dikkatli olmak lazım."

"Vatandaşlar çok hassas bu teklife karşı olan milletvekilleri varsa vatandaşların gözünden düşerler"

İshak Kılınç

HÜDA PAR'ın meclise sunmuş olduğu kanun teklifini desteklediklerini dile getiren esnaf İshak Kılınç ise, "HÜDA PAR'ın meclise sunmuş olduğu kanun teklifini bir vatandaş olarak destekliyorum ve çok takdir ediyorum. Bilindiği üzere Türkiye Müslüman bir ülke olduğu için Gazze konusunda da vatandaşlar çok hassas bu teklife karşı gelecek milletvekilleri yahut siyasi partiler varsa bunlar vatandaşların gözünden düşerler. HÜDA PAR'ın Gazze için ne kadar çok çalıştığını biliyoruz. Gazze bizim için kıymetlidir. Gazze her zaman bizim kalbimizdedir. Bu her zamanda böyle olacaktır." açıklamalarına yer verdi.

"Milletvekillerinin bu kanun teklifini desteklemesini rica ediyorum"

Velit Özer

Milletvekillerinin HÜDA PAR'ın sunmuş olduğu kanun teklifini desteklemelerini vurgulayan Velit Özer, "Bu kanun teklifinin güzel bir karar olduğunu düşünüyorum ve destekliyorum. Her vicdan sahibi ve ben insanım diyenlerin desteklemesini tavsiye ediyorum. Yerinde bir karar. Milletvekillerinin bu kanun teklifini desteklemesini rica ediyorum. Çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması gerekiyor. Mal varlıklarına el konulması gerekiyor." diye ifade etti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir