• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Mardin Eğitim-Bir-Sen’den HÜDA PAR'ın kanun teklifine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllardan beridir Filistin’de soykırım yapan işgal rejiminin vatandaşı, Gazze’de katliam yapıp, Türkiye’de de tatil yapmaları hiçbir şeklide kabul edilmediğini belirten Demir, tüm milletvekillerinin bu kanun teklifini  destekleyip, bir an önce kanunlaşmasına katkı sunmaları gerektiğini vurguladı.

“Çifte vatandaşların içimizde barınmaları ülkemiz için yüz kızartıcı bir durumdur”

4 bin civarında hem Türkiye hem işgal rejimi vatandaşı olan Yahudi kökenli çifte vatandaşlar olduğuna dikkat çeken Demir, “Malum olduğu üzere 9 aydan fazladır bütün dünyanın gözleri önünde Filistin'de ve özellikle Gazze'de büyük bir soykırım uygulanıyor. Soykırım kelimesi bile insanın tüylerini diken diken eden bir kelimedir. Bütün dünyanın gözü önünde bu soykırım yapılıyor. Bir an önce herkesin elini taşının altına koyması gerektiği ve bu soykırıma dur demek için hepimizin bir şeyler yapması gerektiğini defalarca söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Tam da bu noktada bizim ülkemizi ilgilendiren, bizim toplumu ilgilendiren çok önemli bir husus var. Şu anda tahminen 4 bin civarında hem Türkiye hem israil vatandaşı olan Yahudi kökenli çifte vatandaşlar var. Bu insanlar şu anda bütün dünyanın gözleri önünde Gazze'de Filistinli kardeşlerimizi kıyımdan geçiriyorlar. Bunlar savaş zamanında gider, kardeşlerimizi katleder, normal hayat dönemlerinde de gelirler, tatillerini yaparlar, Türkiye'de ikamet ederler ve burada yaşarlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bu bizim için, ülkemiz için yüz kızartıcı bir durumdur. Buna bir an önce dur denilmesi gerekiyor. Böyle bir vatandaş tanımı kabul etmeyiz.” ifadelerine kullandı.

Önergeyi Meclis'e sunan HÜDA PAR’ı tebrik eden Demir, “Bu noktada HÜDA PAR Meclis'e bir önerge sundu. Türk vatandaşlığına da sahip olup da Filistin'de, Gazze'de katliam yapanların vatandaşlıkların iptal edilmesi, mal varlıklarına el konulması, savaş suçlusu olarak, kırım suçlusu olarak yargılanması yönünde bir önerge sundu ve bu önerge de Meclis gündemine gelinmesi yönünde bir karar alındı. Bu manada HÜDA PAR'ı da tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Duygularımıza tercüman oldu.” ifadelerine yer verdi.

“Meclis'e sunulan bu önerge diğer bütün milletvekilleri için bir samimiyet testidir”

Demir, Meclis'in ara tatile girmeden önce kanun tasarısının kabul edilmesi için milletvekillerine çağrıda bulunarak, “Ancak burada zaman çok dar ve Meclis tatile girmek üzeredir. Bir an önce Meclis tatile girmeden önce bu yasanın gündeme gelmesi, görüşülmesi ve yasalaşması gerekiyor. Aslında bu konu sadece bir partinin gündeme getirdiği ama bir partinin gündemi konusu olmaması gerekiyor. Meclis'teki 600 milletvekilinin tamamının aslında bu konuya el birliğiyle el atması gerekiyor ve bu yasayı çıkartmaları gerekiyor. Ancak maalesef bu yasanın Meclis'e gelip gelinmemesi konusunu da takip ettik. Cumhuriyet Halk Partisi ve Dem Partisi buna destek vermedi. Geriye kalan partilerin tamamı destek verdi. Herkes benim sevdiği insanlarla inşallah haşrolur. Demek ki Cumhuriyet Halk Partisi ve Dem Partisi bu insanların gidip soykırım yapmasından yanadır. Meclis'e sunulan bu önerge diğer bütün milletvekilleri için bir samimiyet testidir. Ülkemizde Gazze için yüreği yanan insanların duygularına tercüman olan bu önergenin Meclis ara tatile girmeden kabul edilmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir