• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Siirt Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde anestezi doktoru eksikliği hastaları mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anestezi doktorunun bulunmaması nedeniyle birçok diş işlemi gerçekleştirilemiyor ve bu durum hastaları başka sağlık kuruluşlarına sevk edilmek zorunda bırakıyor. Özellikle küçük yaştaki çocuklar için anestezi doktorunun bulunmaması, tedavi süreçlerini zorlaştırıyor.

Hastaneye başvuran vatandaşlar, anestezi doktoru eksikliği yüzünden Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne yönlendirilmekte. Bu sevkler, ailelere ek mali külfet oluşturmakla kalmayıp, tedavi sürecinin aylar sonrasına sarkmasına neden oluyor. Küçük çocuklar, diş sorunları yüzünden uzun süre acı çekmek zorunda kalıyor.

Vatandaşlar, duruma karşı tepkilerini dile getiriyor. Aileler, anestezi doktoru eksikliği nedeniyle yaşadıkları mağduriyetleri çeşitli platformlarda paylaşarak, yetkililerden acil çözüm beklediklerini ifade ediyor. Siirt’te yaşayanlar, hastane yönetimini ve ilgili sağlık yetkililerini bu konuda daha hızlı ve etkili adımlar atmaya çağırıyor.

İLKHA ajansına konuşan Kader Celen, yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi:

"Geçenlerde kızımı Siirt Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne götürdüm. Anestezi doktoru olmadığı için Batman’a sevk edildik. Bu hem maddi hem de manevi olarak bizi zor durumda bıraktı. Kızımın acı çekmesine üzülüyorum ve bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyorum." dedi.

"Dün Batman diş hastanesine gittik ama muayene olmadık"

Kızının iki dişi iltihaplandığı için Siirt Ağız ve Diş Hastanesi'ne götürdüğünü belirten Celen, "Kızım izin vermediği için dişleri çekilmedi. Anestezi yapılması gerektiği halde doktor olmadığı için bizi Batman veya Diyarbakır'daki hastanelere yönlendirdiler. Siirt'e en yakın diş hastanesi Batman'da, ama belki başka hastaların oraya gitme imkânı da olmayabilir. Gerçekten çok sorun oluyor. Dün Batman diş hastanesine gittik ama muayene olmadık, sıraya aldılar. Gittiğimizde tedavi olup olmayacağı belli değil." şeklinde tepkisini dile getirdi.

"6 aylık bebeğimi bırakıp gittim. Maddi olarak da sıkıntıya girdik"

Tedavi sırası gelinceye kadar çocuğunun ıstırap çekmeye devam edeceğini ve birçok gıdadan mahrum kaldığını ifade eden Celen, "Çocuğuma soğuk veya sıcak gıdalar veremiyorum. Onu sürekli oyalamaya çalışıyorum, dişlerinin sızlamaması ve ağrımaması için uğraşıyorum. Kaç sefer Acil Servis'e götürdüm ama doktor, bu kadar antibiyotiğin çocuk için zararlı olduğunu söylüyor. Bu yüzden ilacı kesiyoruz, ama dişi yine şişiyor ve ağrı yapıyor. 1 aydır bu ıstırabı çekiyoruz. Bir doktor olsa Batman'a gitmeye gerek kalmazdı. 6 aylık bebeğimi bırakıp gittim, annemler baktı. Maddi olarak da sıkıntıya girdik ama hiçbir şey yapılmadı. Sadece gün alabildik. Maddi kaybı geçtim, çocuğumun yaşadığı stres ve kaygı nedeniyle perişan olduk." şeklinde serzenişte bulundu.

Vatandaşlar, yetkililerden bu sorunun çözülmesi ve hastaların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için acil önlemler alınmasını bekliyor. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir