• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Batman'da seyahat acentelerinden İzmir ve Antalya seferlerinin başlatılması talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Mezopotamya Bölgesel Temsil Kurulu Başkanı Emin Mesut Ramanlı, sektördeki sorunlara ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Batman'da yeterli sayıda uçuş yapılamadığını, bu durumun mağduriyet oluşturup bilet fiyatlarının artışına neden olduğunu ifade eden Ramanlı, sadece belirli günlerde İstanbul ve Ankara'ya seferlerin yapıldığını aktardı.

Yoğun talebe rağmen Batman'dan, İzmir ve Antalya seferlerinin ise bir türlü başlatılmadığını dile getiren Ramanlı, yetkililere sesini duyurmaya çalıştı.

Emin Mesut Ramanlı

"İzmir ve Antalya seferlerinin olmaması ciddi bir eksikliktir"

Şu anda İstanbul ve Ankara'ya uçak seferlerinin olduğunu belirten Ramanlı, "Yaz aylarında olduğumuz için şu anda uçaklar ful bir şekilde seferlerine devam ediyor. Tabi sefer sayıları Batman için yeterli değildir. Halkımızın ve bizlerinde uzun süreden beri istediği ve talep ettiği İzmir ve Antalya seferlerinin olmaması ciddi bir eksikliktir. Şu anda Batman'dan Antalya'ya gitmek isteyen bir yolcumuz Ankara aktarmalı gitmek zorunda kaldığı için Ankara'ya gitmek isteyen yolcuya da mağduriyet oluşturuyor." dedi.

"Batman Havalimanı yeterli düzeyde kullanılmıyor"

Batman'dan Antalya ve İzmir seferlerine ciddi anlamda ihtiyacın olduğunu vurgulayan Ramanlı, "Çünkü Batman konumu itibariyle sadece kendi insanına değil komşu illerimizdeki vatandaşlara da hizmet vermektedir. Batman Havalimanının yeterli kapasitede kullanılmamasını eleştiriyoruz ve hakkıyla kullanılmasını istiyoruz. Uçak seferlerinin yetersizliğinden dolayı birçok vatandaşımızı Batman'dan Diyarbakır Havalimanına göndermek zorunda kalıyoruz. Ağustos sonuna kadar ise İzmir ve Antalya'ya şu anda yer bulamamaktayız." diye konuştu.

"Sefer sayılarının artması bilet fiyatlarına da yansıyacak"

Batman'dan İzmir ve Antalya seferleri başlarsa Diyarbakır Havalimanı yükünün azalacağını ve insanların ulaşımdaki sıkıntısının büyük oranda biteceğini belirten Ramanlı, şöyle devam etti:

"Batman'dan İstanbul Havalimanlarına günde iki uçak, hafta iki sefer ise Ankara Havalimanına seferler olmaktadır. Batman'daki Havalimanı şu anda pist bakım çalışmasından dolayı uçuşlar saat 15.00'dan sonra gerçekleşmektedir ve bu önümüzdeki iki ay boyunca da maalesef böyle devam edecek. Bu da soruna neden oluyor. Bu çalışmalar bittikten sonra uçuş sefer sayıları kalıcı olarak artarsa uçak bilet fiyatlarını da yansıyacaktır. Uçaklarda talep arttıkça bilet fiyatları yükselmektedir. Bu yüzden Batman'dan Ankara'ya 2 bin liraya uçak bileti alırken Diyarbakır'da sefer sayıları çok olduğu için bin 400 ya da bin 500 liraya daha uyguna bilet bulanabiliyor. Batman'da uçak sefer sayılarının artırılması uzun süredir istediğimiz bir durumdur." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir