• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
''Kaçak elektrik" kullanımına jandarma destekli müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enerji şebekesi ve ülke ekonomisine ciddi zarar veren trafolardaki bir günlük kayıt dışı kullanım, 23 bin abonenin bir aylık enerji kullanımına tekabül ediyor. Operasyonların Dicle Elektrik’in hizmet bölgesinde yer alan tüm il ve ilçelerde devam edeceği belirtilirken, Mardin’deki çalışmalar neticesinde yıllık, yaklaşık 90 milyon TL tutarında kaçak tüketimin önüne geçileceği bildiriliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren Dicle Elektrik, Mardin’de başlattığı jandarma destekli çalışmayla kaçak elektrik ve borcunu ödemeyen abonelerin de aldıkları hizmeti sonlandırıyor. 

Dicle Elektrik saha ekipleri, Mardin’in Derik ilçesine bağlı kırsal Atlı ve civarındaki mahallelerde borcu bulunan tarımsal sulama abonelerinin elektriğini kesti. Ekipler, gerçekleştirdikleri çalışma sonucunda tespit ettikleri kaçak trafoların tamamına el koydu. Engellemeler sebebiyle bölgeye daha önce müdahale edemeyen ekipler, jandarmanın aldığı güvenlik tedbirleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Yaşanan engelleme sürecinden sonra jandarma ile köylere giden elektrik ekipleri, söz konusu mahallelere giriş yaptı. 118 personel, 2 vinç, 3 kamyon, 1 kepçe, 10 platform ve 30 binek araç ile yapılan kontroller sonucunda, borcu bulunan tarımsal sulama abonelerinin elektrikleri kesildi.

Yetkililer, Mardin’de sadece bir gün içerisinde gerçekleştirilen operasyon neticesinde yıllık, yaklaşık 90 milyon TL tutarında kaçak tüketimin önüne geçileceğini bildirdi.

Dicle Elektrik yetkilileri, abonesiz trafo ve kaçak elektrik kullanımına yönelik başlatılan çalışmanın diğer il ve ilçelerde de yapılacağını bildirdi. (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir