• DOLAR 34.099
  • EURO 38.097
  • ALTIN 2834.991
  • ...
Uluslararası Sinema Derneği'nden Filistin için medya çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dernekten yapılan "Uluslararası Sinema Derneği'nden Medya ve İzleyicilere Çağrı" başlıklı açıklamada, işgal kuvvetlerinin Gazze'de yaptığı soykırıma karşı bütün dünyanın büyük bir infial içinde olduğu belirtildi.

Sinemanın önemli merkezi Hollywood'un insanlık karşıtı bir ideoloji olan siyonist yapımcı ve yönetmenlerin güdümünde olduğunu her olayda gösterdiği kaydedilen açıklamada, "Gazze'deki soykırımı lanetleyen çok sayıda oyuncu film kadrolarından, akademisyenler üniversitelerden çıkarılmış veya çıkarılma tehdidi altında bulunuyor. Sadece sinema değil televizyon, gazete ve haber ajanslarında da benzer olaylar yaşanıyor. Televizyonlarda ise Gazze'de yaşanan insanlık dramı görmezden geliniyor ve siyonistler aleyhine konuşmacılara yer verilmiyor." denildi.

"Filistin'le ilgili belgesel ve kurmaca filmler ekranlara taşınmalı"

ABD başta olmak üzere Batı ülkelerinin medyalarında Filistin'de yaşanan soykırım haberlerinin sansürlenerek ve manipüle edilerek yayınlandığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

"Tüketim mallarında dünya çapında hayata geçirilen ve olaylar yatışsa dahi devam edecek olan 'Boykot Hareketi', televizyon kanalları ve dijital platformlar zemininde de karşılık bulmalıdır. Filistin'de yaşanan soykırımın daha iyi anlaşılması için Türk ve dünya medyası, Filistin'le ilgili yapılmış nitelikli birçok belgeseli ve kurmaca filmi daha fazla ekranlara taşımalıdır. Aynı şekilde dünyanın diğer problemli coğrafyalarına ait film ve belgeseller de devamlı gündemde tutmalıdır. Medya, insana, toplumsal sorunlara, çevreye, tabiata dair konuları merkezine almalıdır. Dünyaya ve insanlığa ait sorunların çözümünde bir farkındalık ortaya koyma anlamında üstlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve bu konuda duyarlı davranmalıdır."

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir