• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
HAMAS'tan önemli açıklama: Pekin Bildirisi ulusal birlik yolunda önemli bir adımdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bedran, bugün  yaptığı basın açıklamasında, Çin'in bu yolda ilk kez kendi ağırlıkları ve konumları ile hareket ettiğini belirtti ve Filistinliler olarak ABD'nin Filistin davası konusundaki tek taraflı politikalarıyla başa çıkmak için bu tür bir desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi.

ABD yönetiminin, herhangi bir iç Filistin ulusal uzlaşmasına karşı durduğunu ve işgalin Filistin halkına karşı işlediği suçlarda tamamen taraf ve hatta ortak olduğunu ifade eden Bedran, bu bildirinin özellikle Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik bir soykırım savaşının sürdüğü önemli bir dönemde yayınlandığını belirtti.

Bildirinin içeriğinin net olduğunu ve dünden beri medyada dolaşan söylentilerden farklı olduğunu dile getiren Bedran, Pekin'deki toplantıya katılanların Gazze Şeridi'nde bu direnişi ve kararlılığı sergileyen Filistin halkını selamladıklarını ve işgale karşı doğal haklarını savunan Filistin direnişini takdir ettiklerini söyledi.

Bedran, savaşın ve vahşi saldırının sona erdirilmesine ilişkin Filistin talepleri üzerinde anlaşma olduğunu, bu taleplerin de ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi, insani yardım yollarının açılması ve bölgenin yeniden inşası olduğunu vurguladı.

En önemli anlaşma noktalarının, Gazze ve Batı Şeria'da Filistin halkının işlerini yönetecek, yeniden inşa çalışmalarını denetleyecek ve seçimler için uygun ortamı hazırlayacak bir Filistin ulusal uzlaşı hükümetinin kurulması olduğunu ifade eden Bedran, bunun HAMAS'ın savaşın başlamasının ilk haftalarından itibaren çağırdığı ve önerdiği bir tavır olduğunu belirtti.

Bu çözümün savaştan sonra Filistin'in karşı karşıya olduğu durum için en uygun ve en ideal ulusal çözüm olacağını düşündüklerini vurgulayan Bedran, bunun, savaş sonrasında Filistin'in sorunlarının yönetiminde Filistin halkının çıkarlarına karşı müdahale etmeye çalışan tüm bölgesel ve uluslararası girişimlere karşı güçlü bir set oluşturacağını vurguladı.

Bedran, Pekin'deki toplantıya katılan tarafların, işgalin Mescid-i Aksa'da kesintisiz bir şekilde devam eden ihlallerine ve komplo teorilerine, Kudüs'teki İslam ve Hristiyan kutsal mekanlarını Yahudileştirme girişimlerine karşı durmanın ve düşman hapishanelerindeki esirlere maruz kaldıkları vahşi muamele, insani ve hukuki haklarına uymayan hapishane koşulları karşısında tam destek verilmesi konularının altını çizdiklerini belirtti.

Çin hükümetinin daveti üzerine başkent Pekin'de toplanan Filistinli 14 İslami ve ulusal grup, iki gün süren toplantıların sonunda bugün bir bildiri yayımladı.

HAMAS, İslami Cihat, El Fetih, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi'nin de aralarında bulunduğu 14 örgüt, "kapsamlı bir ulusal birliğe" ulaşma ve geçici uzlaşı hükümeti kurma konusunda anlaşma niyetinde mutabakata vardıklarını duyurdu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir