• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Memur-Sen'e bağlı sendikalar Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur-Sen, Enerji Bir-Sen ile Ulaştırma Memur-Sen; kamu çalışanlarının taleplerinin karşılanması adına Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş gerçekleştireceklerini söyledi.

Bolu Valiliği, Büro Memur-Sen memurların taleplerini dile getirmek için Bolu'dan Ankara'ya yapmak istediği yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ve Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan tarafından Memur-Sen Genel Merkezinde basın açıklaması yaparak yürüyüşü gerçekleştireceklerini bildirdiler.

Sendikalar adına Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, açıklama yaptı. Yazgan, yarın Bolu Valilik Meydanı'nda yapacakları basın açıklamasının ardından Ankara'ya kadar yürüyüş düzenleyeceklerini açıkladı.

Hak arama mücadelesinden vazgaçmeyeceklerinin mesajını veren Yazgan, "Bolu Valiliği, Bolu'dan Ankara'ya gerçekleştireceğimiz yürüyüşümüzle ilgili 'uygun görülmemiştir' şeklinde bir yazı yazarak tarafımıza iletmiştir. 2911 sayılı Kanun, sendikalara izin alınmaksızın demokratik hakkını kullanma hak ve salahiyetini vermiştir. Bu hakkımızı yarın saat 11.00'de Bolu Valilik Meydanı'nda ilk olarak basın açıklaması yaparak, ardından da Ankara'ya kadar gerçekleştireceğimiz yürüyüşümüzü başlatarak kullanacağız. Amacımız meydan okuma değil, demokratik hakkımızı kullanmaktır. Bu anlamda Bolu Valisi Sayın Erkan Kılıç'tan beklentimiz, kamu görevlileri adına gerçekleştireceğimiz eylemimizi kolaylaştırmasıdır. Kazanım mücadele ile olur. Bu mücadelemiz neticesinde toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden ödeneceği netleşti. Elimizden alınan diğer kazanımlarımız da geri verilinceye kadar, taleplerimiz kazanıma dönüşene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Yeter ki, kamu görevlilerinin kazanımları gasp edilmesin. Yeter ki, kamu görevlilerinin haklı talepleri kazanıma dönüşsün." ifadelerine yer verdi.

Yapılan açıklama sonrası Yazgan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir