• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Yaz Kur'an kursu çeşitli etkinliklerle devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Temmuz ayı itibariyle başlayan yaz Kur'an kurslarıyla camiler, çocuk sesleri ile şenlenmeye devam ediyor.

Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur'an Kursları, 1 Temmuz'da başladı ve 7 hafta süreyle yüz yüze eğitimle devam edecek.

Yaz Kur'an Kurslarına gelen çocuklara tecvitle Kur'an-ı Kerim eğitimi, dini bilgiler, ilmihal bilgilerinin yanı sıra kısa sure ve dualarla birlikte vakit namazlarının nasıl kılınacağı öğretiliyor.

Seyhan ilçesi Şahin Erdem Camii'ne giden öğrenciler, burada bir yandan Kur'an-ı Kerim, siyer ve birçok İslami bilgiler öğrenirken, bir yandan da kebap, aşure, pasta gibi ikramlarla eğlenmenin de tadını çıkarıyorlar.

Şahin Erdem Camii İmam-Hatip'i Faruk Asma, Yaz Kur'an Kurslarının aşk ve şevkle, dolu dolu geçtiğini ifade etti.

"Aileler çocuklarını camilere aşkla ve şevkle göndermelidirler"

Kurslara gelen öğrencilerin ailelerine seslenen Asma, "Aileler çocuklarını camilere aşkla ve şevkle göndermeli, dershanelere gönderirken kontrol ettiği gibi takip etmelidirler." dedi.

Asma, "Yaz Kur'an Kursumuz çok gayretli ve istekli bir şekilde başladı. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı en önemli çalışmalarından biridir. Her bir öğrenci ve imamımız aşkla buradalar. Burada sadece Kur'an eğitimi verilmiyor. İslami, kültürel, ahlaki eğitimleri görüyor ve öğreniyorlar. Ailelerin çocuklarını camilere aşkla ve şevkle gönderip dershanelere gönderirken kontrol ettiği gibi takip etmelidirler. Cenneti de bu şekilde kazanmaları gerektiğini öğretmeleri gerekiyor. Rabbim hepsine başarı nasip eylesin." dedi.

"Allah'ın yolunda yürüyenin eksiği olmaz"

Camide çocukların her gün çeşitli ikramlarla karşılandığını belirten Asma, "Çocuklarımıza her gün bir ikramda bulunuyoruz. İkramda bulunan bütün hayırsever cemaatimizden Allah razı olsun. Nerdeyse dışarıda yemedikleri nimetleri burada yiyebiliyorlar. Her gün dondurma, kebap ikramlarıyla buluşuyorlar. Haftanın üç günü pasta ikramı oluyor. Ben kendi evimde görmüyorum bu çocuklarımıza verilenleri. Allah öyle bir rızık gönderiyor ki onun yolundan gidenlerden rızkı eksik etmediğini gösteriyor. Allah'ın yolunda yürüyenin eksiği olmaz. Rabbim kendi yolunda yürümeyi nasip etsin."  temennisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir