• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, EBRD Başkan Yardımcısı Matteo Patrone ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Patrone ve beraberindeki heyeti Bakanlık binasında kabul eden Bakan Kurum, EBRD ile 2009 yılından bu yana süregelen ortak çalışmaların son yıllarda artarak devam ettiğini, özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından EBRD'nin sergilemiş olduğu dayanışma nedeniyle teşekkürlerini iletti

EBRD ile yürütülecek ortak çalışmalar kapsamında 8 çevresel altyapı projesinin Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya, Mersin ve Osmaniye'de hayata geçirileceğini belirten Kurum, buradaki projelerin tamamlanması ve inşa sürecinin ilgili kişiler tarafından yürütüldüğünü, projelerinini temel atma ve açılışını EBRD ile birlikte yapmak istediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu '2053 Net Sıfır Emisyon' ve 'Yeşil Kalkınma' hedefleri doğrultusunda yatırımların devam ettiğini belirten Kurum, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında İklim Kanunu'nu Meclis'ten geçirmeyi istediklerini söyledi.

Kurum, yine döngüsel ekonomi anlayışı ve prensibi çerçevesinde Türkiye Çevre Ajansımız gerek Depozito Yönetim Sistemi gerek Sıfır Atık projeleri gerekse atığın kaynağında ayrıştırıldığı, ekonomiye kazandırıldığı birçok projeyi yapacağını bildirdi.

EBRD Başkan Yardımcısı Matteo Patrone ise Türkiye'nin iş birliği yaptıkları en önemli ülkelerden biri olduğunu, mümkün olan her alanda iş birliğini artırmak istediklerini söyledi. (İLKHA)