• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
İstanbullulardan HÜDA PAR'ın sunmuş olduğu kanun teklifine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç devam ediyor.

HÜDA PAR'ın, soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Genel Kurul gündemine girmesi bekleniyor.

Teklif, çifte vatandaşların soykırıma karışması halinde; vatandaşlıktan çıkarılmaları, mal varlıklarının dondurularak yeni aile fonuna aktarılması ve ağırlaştırılmış müebbet almalarını öngörüyor. Kanun teklifi, yürütme ve yürürlük maddeleriyle toplamda 6 maddeden oluşuyor.

İLKHA muhabirine konuşan İstanbullular, soykırıma ortak olan çifte vatandaşların, vatandaşlıktan çıkarılmasını ve malvarlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin bir an önce yasalaşıp yürürlüğe girmesini istedi.

"Hem Türkiye vatandaşı olup hem de işgal rejimine gidip oradaki zulme destek veriyorlarsa geri Türkiye'ye dönmesinler"

Levent Bayrak

Yasa tasarısını desteklediğini söyleyen Levent Bayrak, ''Hem benim ülkemde yaşayıp hem de gidip Filistin'de işgal rejiminin yandaşlığını yapıyorsa acilen Türkiye vatandaşlıklarının iptal edilip işgal rejimine gönderilmeleri gerekiyor. Orada bir soykırım oluyor ve bunlar da bu soykırımı destekliyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bunu kabul edeni de yadırgıyorum. Gerçekten dünyanın gözü önünde mazlumlar katlediliyor. Bizler buna sesiz kalamayız. Hem Türkiye vatandaşı olup hem de işgal rejimine gidip oradaki zulme destek veriyorlarsa geri Türkiye'ye dönmesinler. Böyle bir kanun varsa gerçekten destekliyoruz. Buna destek vermeyen insanların araştırılması lazım.'' şeklinde konuştu.

''HÜDA PAR'ın duruşunu destekliyorum''

Cengiz Ceylin

Yasa tasarısının kabul görmesini istediğini belirten Cengiz Ceylin, ''Ülkemizde ismi Ali, Ahmet, Veli olup Yahudi olan çok fazla insan var. Bunlar Türkiye kimliğini taşıyorlar ve işgal rejimine destek veriyorlar. Filistinli kardeşlerimiz orada her türlü zulme maruz kalıyorlar. Bizimde elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım. Yasa tasarının da bir an önce geçmesi lazım. Yasa tasarısını da her türlü destekliyoruz. HÜDA PAR'ın meclisteki tutumunu gerçekten destekliyorum. Kendim koyu bir MHP ve AK partiliyim ama bu HÜDA PAR'ın duruşunu destekliyorum.'' ifadelerini kullandı.

''Bu işin partilerle alakası yok insanlık ile alakalıdır''

 

Abdullah Güngörmez

İşgal rejimine destek verenlerin ülkemize alınmaması gerektiğini dile getiren Abdullah Güngörmez, ''Bu ülkeden gidip başka yerlerde savaşıp geri buraya geliyorlarsa ülkeye alınmaması gerekiyor. Bugün gidip Suriye için savaşırlarsa Müslüman halklar için savaşırlar ama gidip işgal rejimi için savaşırlarsa burada büyük bir sorun olur. Bizim ülkemizin büyük bir kısmı Müslümandır. Ben Diyarbakırlıyım, Gidip Diyarbakır'a bakarsanız orada hep Filistin' destekleye dernek ve vakıflar var. Yardımlar toplanıyor. Fakat batıda ki şehirlere geldiğimizde bu tarz yerleri göremiyoruz tam tersine işgal rejiminin mallarına boykot konulmuyor. Bu tür şeylerden hiç hoşlanmıyoruz. Bu işin partilerle alakası yok insanlık ile alakalıdır. İnsanlık yoksa zaten Filistin'de yardım etmez. İnsanlık şu an ölmüş durumda.'' diye konuştu.

''Yöneticiler Filistin'e sahip çıkar oraya destek verirse büyük bir vebalden kurtulur''

Sadettin Çetin

Meclise sunulan yasa tasarısını uygulanması gerektiğini söyleyen Sadettin Çetin, ''Filistin’in davası bizim öz davamız. Filistin’deki Kudüs'teki yanan ateş bizim kalbimizde, içimizde yanıyor. Biz Peygamber Efendimizin davasını mübarek beldesine sahip çıkmazsak ahirette hem bizim yakamıza yapışacak hem de yöneticilerin yakasına yapışacak. Eğer yönetici sahip çıkar oraya destek verirse o vebalden kurtulur. HÜDA PAR bu konuda haklı. İçimizdeki bazı dalkavuklar var Filistin’e düşman olan kesim. CHP ve HDP tam olarak devlet ve Filistin düşmanı. Meclise sunulan yasa tasarı uygundur bence yapmaları lazım. Oraya gidip işgal ordusuna katılıyor, Müslümanları katlediyorsa onunda hakkı katli vaciptir.'' dedi.

''Bugün Filistin'e düşmanlık edenler yarın bize düşman olurlar''

Dilek Mutlu

Kesinlikle sınır dışı edilip, vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini söyleyen Dilek Mutlu, ''Bence vatandaşlıktan kesinlikle çıkarılması lazım. Yasa teklifinin de onaylanmasını isterim. Türkiye’ye giremesinler. Filistin’in başına gelenleri çok üzülüyorum, benimde çocuklarım var. Haberleri izleyince içim parçalanıyor. Vatandaşlıktan kesinlikle men edilsin onları Türkiye’de görmek istemiyorum. Zaten bugün Filistinlilere düşmanlık edenler yarın bize düşman olurlar.'' şeklinde konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir