• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
El Cemaat lideri Hendricks: Soykırım ve boykot unutulmamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 29 Mayıs'taki genel seçimde meclis çoğunluğunu kaybeden 30 yıllık iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi, ikinci büyük parti Demokratik İttifak (DA) ve diğer 9 küçük partinin desteğiyle "ulusal birlik hükümeti" kurdu.

Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, hükümetin kurulmasının ardından parlamentonun sembolik açılışında milletvekillerine hitap etti.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa'nın konuşmasının ardından söz alan Sosyal Kalkınma Bakan Yardımcısı ve Müslümanların partisi El Cemaat lideri Ganief Hendricks, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına değindi.

İşgal altındaki topraklarda 9 aydan fazla bir süredir katliam ve soykırım yapıldığına dikkati çeken Hendricks, siyonist rejimin işlediği suçlardan sorumlu tutulması gerektiğini söyledi.

Siyonist rejimin saldırıları nedeniyle işgalcilere yönelik boykotun unutulmaması gerektiğini söyleyen Hendricks, parti olarak önümüzdeki günlerde kendisi ve partisinin bu konular üzerinde daha fazla duracaklarını belirtti.

Tören öncesinde ise temsilci üyeler tarafından küresel "soykırımı boykot et" kampanyasına destek pankartları açıldı.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir