• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Ürdün'den UNRWA'nın "terör örgütü" ilan edilmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Siyonist işgal rejimi, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) "terör örgütü" ilan eden, ülkedeki çalışmalarını yasaklayan ve çalışanlarının dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören 3 yasa tasarısını sözde mecliste kabul etti.

Mecliste yapılan oylamaya göre Ajansın işgal altındaki topraklarda çalışması yasaklanacak, çalışanlarının yasal dokunulmazlıkları kaldırılacak, UNRWA "terör örgütü" ilan edilecek ve siyonist rejimle ilişkileri kesilecek.

Tasarıların, ikinci ve üçüncü oylamalarda yasalaşmalarına hazırlık için sözde Dışişleri ve Savunma Komisyonuna gönderileceği aktarıldı.

Ürdün, siyonist işgal rejiminin, UNRWA'yı "terör örgütü" ilan etme kararına tepki gösterdi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bu karar, Ajansın katledilmesi, siyasi olarak tasfiye edilmesi, Filistinli mültecilerin vatanlarına geri dönüş ve tazminat haklarını teyit eden sembolik anlamının hedef alınması çalışmasıdır." denildi.

Siyonist rejimin, UNRWA'yı hedef alan iddiaları ve uygulamalarıyla uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiği kaydedilen açıklamada, Ajansın, başta Gazze olmak üzere faaliyet gösterdiği bölgelerde oynadığı rolün ehemmiyetine vurgu yapıldı, uluslararası toplumdan, Ajansın insani görevini yerine getirebilmesi için onu siyasi ve maddi olarak desteklemeleri istendi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir