• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Şehid Sacit Pişgin şehadet yıl dönümünde kabri başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da ikindi namazını ikame etmek için HÜDA PAR İl Başkanı Salih Demir ile birlikte parti binasının mescidine gelen Şehid Sacit Pişgin, namaz kıldığı esnada eli bıçaklı katil tarafından secdede şehid edilmişti.

Şehadetinin üzerinden geçen bir yılın ardından sevenleri, dava arkadaşları, ailesi ve HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir ve teşkilatı tarafından mezarı başında dualarla anıldı.

Kabir ziyareti HÜDA PAR Seyhan İlçe Başkanı Fethullah Beyazçiçek ve Muaz Demir'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İsa Emre ve İlahiyatçı Ramazan Erdem konuşma gerçekleştirdi.

Şehitlerin kabirlerinin birer ders niteliği taşıdığını ifade eden İlahiyatçı Ramazan Erdem, şehadetin büyük bir makam olduğunu dile getirerek, bu makamın Peygamberlerin dahi arzu etiği bir makam olduğunu söyledi.

"Şehitler bizim şuurumuzun idrak edemediği bir hayatın içindeler"

Erdem, "Şehit, şehit olacağı vakit sivrisinek ısırığı kadar acı duyar. Şehitler, şehid olmayı dirilip tekrar şehit olmayı Allah'tan diledi. Orada karşılanırken o an öyle bir lezzetli andır ki, Allah'ın onlara verdiği nimetleri geride kalanlara anlatmak isterler. Bu onlar için olan kısmıdır. Allah onların ecrini fazla fazla vermiş. Nihayetinde ölmemişler bizim şuurumuzun idrak edemediği bir hayatın içindeler." dedi.

"İslam'dan başka hiçbir dinde ölüm ile ölümsüzlüğü kazanmak yoktur"

Şehitlerin aynı zamanda şahit olduklarına vurgu yapan Erdem, "İslam'dan başka hiçbir dinde ölüm ile ölümsüzlüğü kazanmak yoktur. O, bu dine şahittir. O insanın ne için ölmesi gerektiğine şahittir. Aynı zamanda hepimize şahittir. Hayatın debdebesi içerisine kapılıp gidiyoruz, dava sahibi insanlar olmamıza rağmen. Şehitle aynı davaya müntesibiz elhamdülillah. Ama bazen gaflete düşüyoruz." diye konuştu.

"Her gaflete düştüğümüzde Allah aramızdan şehitler ediniyor"

Şehitlerin insanları gafletten uyandırdığını ifade eden Erdem, son olarak şunları kaydetti: "Bu şehitler diyor ki ' Bir dakika, siz dava sahibi insanlarsınız, bu kadar gaflete dalmayın. Sizin uğruna ölecek, şahit olacak bir davanız var.' İşte şehitler buna şahittir, bizi de şahit ettiler. Her gaflete düştüğümüzde Allah aramızdan şehitler ediniyor. Onlar ahdini yerine getirdi. Bir de geride kalan kardeşleri var, onlar beklemektedir. Ne hal üzerine bekliyoruz? Biz buraya aslında bunu tekrar ahdetmek için geldik. Geride kalanlar olarak sözünü tutanlardan olmalıyız ki, Allah bizi şehit olarak alsın. Şehit gibi yaşadığımız vakit, yatağımızda ölsek dahi şehit muamelesi görürüz Halid bin Velid misali. 3 şehidimiz buradadır, Rabbimiz onların şehadetlerini kabul etsin."

Kabir ziyareti programı, Fethullah Beyazçiçek'in ettiği dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir