• DOLAR 34.075
  • EURO 38.121
  • ALTIN 2833.678
  • ...
Kenya Devlet Başkanı, ülkedeki protestolara son verilmesi çağrısında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, ülkede devam eden protestoların durması gerektiğini belirterek “bu duracak, yeter artık” dedi.

Ruto, “Kaosu durduracağız çünkü Kenya demokratik bir ülke ve barışçıl ve istikrarlı bir ülke istiyoruz çünkü sorunlarımız demokratik yollarla çözülüyor.” diye ekledi.

Kenyalı lider, yönetiminin “protestocularının taleplerine yanıt olarak 2024 vergi zammı tasarısının reddedilmesi ve geri çekilmesinin yanı sıra kabinenin görevden alınması ve yeni bir ulusal hükümetin kurulması da dahil olmak üzere önemli tavizler verdiğini” vurguladı.

Kenya'nın muhalefet lideri Raila Odinga ise yaptığı açıklamada “adaletin her türlü diyalogdan önce gelmesi gerektiğini” söyledi ve “polis şiddeti mağdurlarına tazminat ödenmesi, protestolarla ilgili davaların düşürülmesi ve tutukluların serbest bırakılması” gibi bir dizi talebi sıraladı.

Odinga, yönetişim, hayat pahalılığı, kabilecilik, yolsuzluk ve mali yönetim gibi konuları ele almak üzere farklı temsilcilerin yer alacağı ulusal bir diyalog önerdi.

Geçen hafta Ruto, biri hariç tüm bakanları görevden aldı ve bir ay süren protestoların ardındaki sorunları çözmek için geniş kapsamlı yeni bir kabine kuracağını, genç protestocuların taleplerine da yanıt vereceğini de ileri sürdü. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir