• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Vatandaşlardan Meclis'e çağrı: HÜDA PAR’ın kanun teklifi oy birliği ile kabul edilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç, sürüyor.

HÜDA PAR'ın, soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Genel Kurul gündemine girmesi bekleniyor.

Teklif, çifte vatandaşların soykırıma karışması halinde; vatandaşlıktan çıkarılmaları, mal varlıklarının dondurularak yeni aile fonuna aktarılması ve ağırlaştırılmış müebbet almalarını öngörüyor. Kanun teklifi, yürütme ve yürürlük maddeleriyle toplamda 6 maddeden oluşuyor.

İstanbul’da İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlar; HÜDA PAR’ın, Gazze’de soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçların faillerinin Meclis kararıyla yargılanması ve soykırım suçuna karışan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması yönündeki kanun teklifini olumlu karşılarken, Meclis'te bulunan tüm milletvekillerinin de yasaya oy birliği ile destek vermesi gerektiğini dile getirdiler.

“Halk olarak; milletvekillerinin kanun teklifini onaylasını istiyoruz”

Kanun teklifine destek veren vatandaşlardan Selami Daşdemir, “israilin saflarında Filistinlileri öldürenlerin katli kesinlikle vaciptir, başka bir tartışmaya bence kapalıdır. Kesinlikle idam edilmesi gerekir. Vatandaşlıktan da atılmalı, T.C. kimliği taşımamalıdır. Vekillere, söylediklerimizi uygulamak düşüyor, başka bir şey değil. Bu kanunu onaylamayan vekil de vekillik yapmasın. Halk olarak; vekilimiz olan vekillerin kanun teklifini onaylamasını istiyoruz. Onaylamayan da vekillik yapmasın.” dedi.

“Karar, Meclis'e sunulmadan yapılması gerekenler yapılmalıdır”

İşgal rejiminin saldırılarına ve saflarına katılanlara sert tepki gösteren Mahmut Tokay, “Müslüman olsun ya da olmasın, neticede saldırılar insanlara karşı yapılıyor. Bir hayvana bile bir şey yapılmaz, buradakiler insan. Yazık, günahtır. Milletvekillerinin direk kararı onaylamaları lazım. Karar, Meclis'e sunulmadan yapılması gerekenler de yapılmalıdır. Vicdanlar kabul ediyor mu? Kararı direk onaylamaları gerekir.” diye konuştu.

“Milletvekilleri hangi düşüncede olurlarsa olsunlar birleşerek bu kanunu çıkarmaları gerekir”

Vatandaşlardan Metin Yılmaz ise, “Açığa çıkarılmaları lazım. Bütün mallarına el konularak hapse atılmaları ve vatandaşlıktan çıkarılmaları lazım. Filistinli insanların daha doğrusu dünyadaki tüm ezilen insanların haklarını savunan bir ülke olmak istiyoruz. Biz sömürü yapan ya da emperyalistlerin desteklediğini koruyan bir ülke değiliz. Bu durum ülke için bir skandaldır. Milletvekillerinin oy vermeleri lazım. Milletvekilleri hangi düşüncede olurlarsa olsunlar birleşerek bu kanunu çıkarmaları gerekiyor.” cümlelerini kullandı.  

“İşgal rejiminin saflarına katılan Türkiye vatandaşları yargılanmaıl”

İşgal rejiminin saflarına katılan Türkiye vatandaşlarının yargılanmaları gerektiğini belirten Erol Yılmazer, “Birlik beraberlik olması lazım CHP, MHP, AK Parti hepsi. DEM Partinin de CHP'nin de oy vermesi lazım. Yazık günah değil mi? Orada ölenler Müslüman değil mi? Büyük katliam var. Allah yardımcıları olsun. Biz yiyoruz içiyoruz geziyoruz ama bir şeyden haberimiz yok. Çoluk çocuk hepsi ölüyor. Allah hepsine rahmet etsin.” cümlelerini kullandı.

“Milletvekillerinin gerekeni yapması lazım”

85 milyon Türkiye halkından kimsenin bu durumu kabullenemeyeceğinin altını çizen Metin Sancak, “Orada insanlar katledilirken, ölürken Gazze'de böyle bir şeyin olmasının imkânı var mı? Yok. Bu şekilde hareket yapıyorlarsa bence vatandaşlıktan atılmaları gerektiğine inanıyorum. Milletvekillerinin gerekeni yapması lazım. Bunu, bana değil bütün halka sorsanız da aynı şeyi söyleyecektir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir