• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Han Yunus'ta işgal bombardımanı sonucu 40 şehit ve toplu göç!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tıbbi kaynaklar, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğu bölgelerine yönelik yoğun işgal bombardımanı sonucu şehit olanların sayısının 40 yükseldiğini bildirdi.

Yerel medyaya göre kaynaklar, katliamın, işgalcilerin bölgede uyguladığı yeni bir yerinden etme zorbalığıyla aynı zamana denk geldiğine dikkat çekti.

Han Yunus'taki Nasır Hastanesi, şehrin doğusundaki işgal saldırıları sonucunda 3 saat içinde yüzlerce şehit ve yaralıyı aldı.

Hastane yetkilileri, imkansızlıklardan dolayı hasta ve yaralıların hayatını kaybettiğini belirterek, yaralı ve hastalar için "acilen" kan bağışı yapılması çağrısında bulundu.

Yetkililer, "işgal kuvvetlerinin masumlara ve sivillere karşı sürdürdüğü katliamlar göz önüne alındığında, kan sıkıntısının hasta ve yaralıların yaşamları için ciddi bir tehdit oluşturduğu" konusunda uyardı.

Öte yandan işgal uçaklarının Nuseyrat kampının kuzeydoğusundaki Selahaddin Caddesi'nde toplanan vatandaşları hedef alması sonucu 2 kişinin şehit olduğu, bir kişinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze Sivil Savunma Kurumu da Deyr El Balah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'nde gazetecilerin çadırının bitişiğindeki çadırın hedef alınması sonucu bir kişinin şehit olduğunu, bazı kişilerin de yaralandığını aktardı.

Yerel medyaya göre işgal ordusunun tahliye zorbalığı sonrasında Han Yunus şehrinin doğu bölgeleri, başta El Mevâsi olmak üzere batı bölgelerine doğru kitlesel göçe tanık oluyor.

Yakıt sıkıntısı nedeniyle ulaşım imkanlarının kısıtlı olduğu doğu bölgelerinde yaşayanların, yoğun işgal baskınlarından kaçmak için evlerini yürüyerek veya ilkel ulaşım araçlarıyla terk ettikleri aktarıldı.

Yaklaşık bir hafta önce işgal ordusu, güvenli olduğunu iddia ettiği Mevasi bölgesinde halkın çadır ve mekanlarını hedef alan bir dizi saldırıyla 90 kişinin şehit olmasına, 300 kişinin de yaralanmasına neden olan bir katliam gerçekleştirmişti.

İşgal ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürerek çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 39 binden fazla kişi katlederken yaklaşık 90 bin kişiyi de yaraladı. Binlerce mağdur da halen enkaz altında ve yollarda bulunuyor ancak ambulans ve kurtarma ekipleri onlara ulaşamıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir