• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Tayvan, Çin'den gelecek saldırılar için tatbikatlar yapmaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tayvan, bu yıl “gerçek savaşa mümkün olduğunca yakın olmayı ve bir Çin saldırısının nasıl püskürtüleceğini simüle etmeyi amaçlayan” “Han Kuang” adlı savaş tatbikatlarına başladı.

Tatbikatlar yoğun gece tatbikatlarını, kesintili komuta hatları altında nasıl çalışılacağına dair eğitimleri içeriyor. Ordu ayrıca “başkent Taipei'deki büyük bir limanı savunma” pratiği yapacak.

Başkent Taipei'nin dışında yer alan ve ana uluslararası havalimanına ev sahipliği yapan kuzeydeki Taoyuan kentindeki tatbikat başlangıcında yedek askerler, savaş sırasında olduğu gibi emirlerini almak üzere toplandılar.

Çin'in bir füze saldırısını simüle eden tatbikatlar sırasında büyük şehirlerdeki sokaklar yarım saatliğine boşaltılacak ve cep telefonlarında test alarmları çalacak.

Tayvan'ın beş gün sürecek olan sadece Çin kıyılarına komşu olan ve Soğuk Savaş döneminde zaman zaman çatışmalara sahne olan Kinmen ve Matsuo gibi uzak adalarda gerçek mühimmatla gerçekleştirilecek.

Öte yandan Çin, kendi topraklarının bir parçası olarak gördüğü ve ABD ile birçok ortak tatbikat gerçekleştiren Taipei'ye ABD'nin verdiği desteğe karşı koymak için dört yıldır ada çevresinde düzenli tatbikatlar gerçekleştiriyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir