• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Öğretmene dayak iddiasına kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, 13 Mart Ortaokulunda Matematik öğretmeni Veysi Utlu'nun bir veli tarafından darp edilmesi üzerine basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması olayın yaşandığı 13 Mart Ortaokulu önünde yapıldı.


"Yine Mardin, yine öğretmene şiddet, yine bir veli sebepsiz yere bir eğitim neferine saldırdı" diyerek konuşmasına başlayan Değer, Mardin 13 Mart Ortaokulu'nda matematik öğretmeni üyeleri Veysi Utlu'nun öğrencisine derste önüne dön dediği için, çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu düşünen bir veli tarafından darp edildiğini söyledi.


Değer, "Daha iki hafta önce yine Mardin'de bir öğretmen görevi başında darp edilmişti. Olay adli ve idari makamlarca takip edilmektedir." dedi.


"Öğretmenin darp edilmesi, şiddete maruz kalması toplumda artık normalleşen bir olay haline gelmiştir" diyen Değer, "Bunun sebebi son yıllarda öğretmene karşı en üst ağızlardan bir itibarsızlaştırma yapılmış olmasıdır. Devlet ve bakanlık yetkilileri bu konuda sessiz kalmaya devam etmektedirler. Öğretmenin kaybettirilen itibarı yine en üst düzeyde iade edilmedikçe bu tür menfur olaylar normalleşerek devam edecektir." diye konuştu.


Yaşanan bu menfur olayı şiddet ve nefretle kınadıklarını açıklayan Değer, "öğretmenimiz ve üyemiz olan Matematik Öğretmeni Veysi Utlu'ya geçmiş olsun diyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir