• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den 'boğulma' uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sıcakların artmasıyla boğulma olaylarının sık yaşandığına dikkat çeken Şahin, havanın aşırı sıcak olmasının özellikle gençlerin serinlemek için suya rağbet göstermesine neden olduğunu söyledi.

Fakat girilmemesi gereken yerlerde suya girilmesinin üzücü boğulma olaylarının yaşanmasına sebep olduğunu ifade eden Şahin, "İlimizde bu yaz itibariyle birkaç boğulma hadisesidir yaşanıyor. Önceki gün de Çamlıtepe Mahallesi'ndeki sulama kanalına giren 16 yaşındaki Abdullah Günce boğulma tehlikesi geçirmiş, maalesef hâlâ yoğun bakımdadır. Rabbim Abdullah'ımıza acil şifasını versin, ailesinin yüreğini, yüreğimizi incitmesin." dedi.

Boğulma olaylarının yaşanmaması ve yürek yakan haberlerin gelmemesi için uyarıların dikkate alınması gerektiğine vurgu yapan Şahin, "Batman Valiliği boğulma vakalarına dikkat çekip girilmemesi gereken yerlerde suya girilmemesi uyarısında bulunmuştu. HÜDA PAR olarak valiliğin bu uyarısının dikkate alınması gerektiğini biz de hatırlatıyor ve halkımıza, anne-babalara hassaten genç kardeşlerimize ricada bulunuyoruz ve diyoruz ki; Lütfen cankurtaranın olmadığı yerlerde, 'Burada suya girilmez' uyarısının olduğu ve tehlikeye dikkat çekilen yerlerde suya girmeyin." diye konuştu.

Şahin, ayrıca boğulma olaylarının yaşanmaması için tedbirlerin ve yüzme havuzlarının sayısının artırılması gerektiğini kaydetti. (İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir