• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Depremzede Sekman: TOKİ bize ev yaptı ama merdiveni yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Ocak 2020'de Elâzığ Sivrice merkezli meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 4'ü Malatya'da olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Depremde tarihi Ulu Camii, Yeni Camii ve Sütlü Minare başta olmak üzere birçok tarihi eser, onlarca okul ve binlerce binada ağır, orta ve hafif hasar meydana geldi.

Malatya'nın merkez ilçeleri Battalgazi ve Yeşilyurt başta olmak üzere Pütürge, Doğanyol ve Kale ilçelerinde etkisini hissettiren depremde, Gazel Havva Say (33) ile oğlu Yusuf Ali Say (6) Doğanyol ilçe merkezinde, Mustafa Kara ile Ayşe Türkmen ise Doğanyol ilçesi Gökçe Mahallesi'nde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı.

Pütürge ile Doğanyol ilçelerinde can kaybı ve maddi hasarla birlikte, depremde ahırlar da büyük zarar gördü ve birçok çiftçi hayvanlarını satmak zorunda kaldı.

Depremin ardından TOKİ tarafından; Battalgazi'de 2 bin 81, Yeşilyurt ilçesinde 625, Pütürge'de 519, Doğanyol'da, 424, Kale'de 439 çok katlı konut yapılırken, kırsalda ise bin 214 köy konutu yapıldı.

Yapılan köy konutlarından biri de Doğanyol İshak Mahallesi Cebeci küme evlerinde ikamet eden Fikret Sekman'a ait.

İLKHA Muhabirine konuşan Fikret Sekman, depremde evinin ağır hasar alması sonucu TOKİ tarafından kendisine ev yapıldığını ancak merdiveni yapılmadığı için 4 yıldır ağır hasarlı evde yaşadıklarını belirterek, çalmadığı kapı bırakmadığını ancak sorununun bir türlü giderilmediğini söyledi.

Evi yapan müteahhidin, kendisine evini 90 günde teslim edeceğini söylediğini ancak aradan 4 yıl geçmesine rağmen merdiveninin yapılmadığı ve kapı kilitleri takılmadığı için evi teslim almadığını belirten Sekman, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

"Merdivensiz ev yapıp AFAD'a teslim eden müteahhidi kim koruyor?"

Fikret Sekman

24 Ocak 2020'de Elazığ Sivrice merkezli depremde evinin ağır hasar almasıyla TOKİ tarafından kendisine çelik konstrüksiyon ev yapıldığını ancak 4 yıldır daha tamamlanmadığını söyleyen Sekman, "TOKİ'nin, evin yapılması için gönderdiği müteahhitler geldi 'evini 90 günde teslim edeceğiz' dediler. Yıl 2024 oldu ve hala evim bitirilmedi. Ev yapıldı ancak merdiveni yok. Merdivensiz ev yapıp AFAD'a teslim eden müteahhidi kim koruyor? Sayın Cumhurbaşkanım merak ediyorum. Merdivensiz olur mu, hangi çağda yaşıyoruz?  Merdivensiz eve nasıl çıkıp oturacağım?" diyerek mağduriyetini dile getiridi.

"Evimiz tamamlanmadığı için 4 yıldır mağduruz ve ağır hasar raporu verilen evde oturuyoruz"


Yeni evimiz tamamlanmadığı için 2020'den beri hala depremde ağır hasar raporu verilen eski harabe evde oturuyoruz. Tüm yetkililere söylememize rağmen sesimizi kimseye duyuramadık. Kimse bu müteahhide bir şey yapamıyor. Sayın Cumhurbaşkanım bunun sebebi nedir? Ben bir vatandaş olarak 4 yıldır mağdurum. Müdürü (AFAD) arıyorum. 'Bu evi sen nasıl teslim aldın?' diye sorduğumda bana diyor ki 'seni savcılığa, mahkemeye vereceğim.' Dört yıldır ben mağdurum. Bu merdivensiz ev moda mı oldu? Devlet merdivensiz ev mi yapıyor? Sayın Cumhurbaşkanımdan ricam evim yapılsın. Eğer yapılmayacaksa, aynı müteahhit gelsin bu evi kaldırsın. Ben bu evi istemiyorum. Bu ev bana eziyetten başka bir şey değil, arazim işgal altında. Ben bu evde oturamıyorsam, merdiveni olmayan evi ne yapacağım? Yetkililerin gerekeni yapmasını ve mağduriyetimin giderilmesini rica ediyorum" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir