• DOLAR 34.191
  • EURO 37.059
  • ALTIN 2975.422
  • ...
İslam karşıtı kitap yazarken Müslüman oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda'da bir dönem Özgürlük Partisi (PVV) milletvekilliği yapan Joram Van Klaveren yaptığı bir açıklamda ''3 yıldan fazla süren karşılaştırmalı Hıristiyanlık ve İslam çalışmasının ardından şu sonuca vardım. İslam, hakikat nedir sorusunun en mantıklı, eksizsiz ve güçlü cevabıdır.'' dedi.

Klaveren, "Müslümanların kitaplarını okurken Muhammed'i ilk kez bir baba, bir arkadaş, bir öğretmen ve bir devlet adamı olarak gördüm. Daha önce bildiğim tek şey onun bir 'savaş ağası' olduğuydu. O bir Hristiyan karşıtıydı. Dünyadaki 'en korkunç insandı' ama yazarken ve okurken bu yeni insanı keşfettim. Kulağa biraz çılgınca geliyor ama karaktere ve öğretilerle gelen her şeye neredeyse aşık oluyordum." diye konuştu.

Klaveren, kitabını yazarken Hristiyanlıkla ilgili şüphelerinin tekrar ortaya çıktığını belirterek, "Hristiyanlık hakkında bildiğimi düşündüğüm şeyleri de tekrar okumam gerektiğini düşündüm ve Hristiyanlıktaki yaratıcı olgusu ile İslam'daki yaratıcı olgusu arasında bir karşılaştırma yaptım ve sonunda Müslümanların inancını (tevhit) Hristiyanların inancından (teslis) daha mantıklı buldum." şeklinde konuştu.

Bir süre sonra İslam'ın "yalan" olmadığını anladığını ama kabul etmekte zorlandığını ifade eden Klaveren, şöyle devam etti:

"Sonunda onun (Hz. Muhammed) karakteri ve peygamberliği hakkında ikna olmuştum. Kendi kendime düşündüm ki Allah'ın tek olduğunu ve Hz. Muhammed'in onun elçisi olduğunu söylersem pratik olarak şehadet etmiş olurum ama ben Müslüman olmak istemiyordum bu yüzden tüm kitapları kapattım ve bir kenara koydum."

Klaveren, İslam'a geçişini hızlandıran olaya ilişkin ise, "Kulağa masal gibi gelecek ama gerçekten de öyle oldu. Kitapları kaldırdığım raftan bir sürü kitap düştü ve o kitaplardan biri Kur'an-ı Kerim'di ve onu aldığımda baş parmağım 22'nci surenin 46'ncı ayetindeydi. Bana özetle şunu söylüyordu ‘Kör olan gözler değil, kalplerdir' ve kendi kendime düşündüm. Evet, benim sorunum gerçekten de buydu." açıklamasında bulundu. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir