• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
STK’lar, avukatlar, gazeteciler, vatandaşlar… ÇİFTE VATANDAŞ  SOYKIRIMCILAR  CEZALANDIRILMALI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

HÜDA PAR tarafından Meclis'e sunulan Türkiye vatandaşı soykırımcı siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifi, önümüzdeki günlerde mecliste görüşülecek. Özellikle siyonist işgal rejimine desteğe giden 4 bin çifte vatandaş siyonistin Gazze’ye yönelik soykırımda yer aldığı iddia ediliyor. Kanun teklifinin yasalaşması ile soykırımcılar çeşitli yaptırımlara maruz bırakılacak ve son olarak vatandaşlıkları düşürülecek. STK’lar, avukatlar, gazeteciler, vatandaşlar; kanun teklifinin yasalaşmasını ve soykırımcıların cezalandırılmasını bekliyor.

MARDİN STK’LARI: KANUN TEKLİFİ MECLİS TATİLE GİRMEDEN YASALAŞMALIDIR

Mardin Medreseler Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Yüksel, yasa teklifine tam destek verdiklerini ve bu yasanın bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yasa teklifinin kabul edilmesi yönünde tam destek veriyoruz. Bu yasa, Meclis tatili girmeden önce yasalaşmalıdır. Çünkü Gazze'de Kudüs'te akan bir kan var. Bir soykırım var. İnsanlık suçu işleniyor. İnsanlık tarihinin görmediği bir zulüm ve soykırım, bir vahşet söz konusu. Diğer taraftan Kudüs, Mardin'in ruh ve beden ikizidir. Kudüs'te, Gazze'de, Filistin'in diğer illerinde yaşayan Araplar, Türkler, Kürtler bizim kardeşlerimizdir. Mardin'de ve Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan insanların akrabalarıdırlar. Filistin bizim kadim toprağımızdır. Bin yıllık medeniyetimizde son yüzyıl dışında tüm süreçlerde 900 yıl boyunca bizim topraklardan yönetilmiş bir coğrafyadır. Orada bizim birçok kültürel mirasımız var. Artuk Bey'in kabri, Artuk Bey'in kurduğu dört medrese, Selahattin Eyyüb-i'nin kurduğu Eyyüb-i Medreseleri, Rabia'nın makamı. Dolayısıyla orada bizim çok izlerimiz var. Hatta oradaki tüm izler bize aittir. Orada yaşayan kardeşlerimize, akrabalarımıza, orada yaşayan masum insanlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin uluslararası anlaşmaları neticesinde Türkiye'den giden Yahudilerin israil ordusuna katılmasını biz kabul edemiyoruz. Bunun önüne geçilmesi için bu yasa teklifinin acilen yasalaşmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN HER TARAFINDA BU SOYKIRIMA TEPKİ GÖSTERİLİYOR”

Hem Türkiye vatandaşı olup hem de israil ordusu içerisinde sivil halka karşı soykırımda bulunan çifte vatandaşların çok büyük bir suç işlediklerini kaydeden Mardin Umut Kervanı Başkanı Abdulaziz Önen, “HÜDA PAR genel başkanı ve milletvekilleri, soykırım suçuna katılan çifte vatandaşlık durumu olan Yahudilerin buradan israil'e gidip, israil'in ordusu içerisinde HAMAS'a karşı, o sivil halka karşı soykırıma katıldıklarını gündeme taşımışlardır. HÜDA PAR bu konuyu gündeme taşıdığı için teşekkür ediyoruz. Rabbim onlardan razı olsun. Bu zaten olması gereken bir şey. Zaten orada bir soykırım işleniyor. Dünyanın her tarafında bu soykırıma tepki veriliyor. 8-9 aydır bu soykırım devam ediyor. Burada hem Türkiye vatandaşı olup hem de israil ordusu içerisinde sivil halka karşı soykırımda bulunmaları çok büyük bir suç. Aslında bu dünyanın tamamında bu suç kabul ediliyor. Giden varsa bunun artık karşılığı neyse bu cezayı onlara uygulamak gerekir. Türkiye’ye gelen siyonistler soykırıma iştirak etmişlerse gereken ceza neyse o ceza onlara verilmeli ve onların mallarına da el konulmalıdır. Öyle bir şey olacak ki artık bundan sonra ne Türkiye vatandaşı ne de dünyada herhangi bir millete karşı soykırıma kimse kalkışmasın. Biz bu teklifi sonuna kadar destekliyoruz.” şeklinde ifade etti.

“TÜRKİYE'YE GELİP HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANMAK KABUL EDİLEMEZ”

HÜDA PAR’ın TBMM’ye sunduğu kanun teklifini tam yerinde bulan Mardin Yetimler Vakfı İl Temsilcisi Hadi Çakar, “HÜDA PAR’ın gündeme getirdiği bu yasa tasarısını destekliyoruz. Halk çok sevindi, halk destek verdi. Hem israil’e gidip askerlik yapıp terör estirecek hem de çoluk çocuk demeden Müslüman kardeşlerimizi katlederek Türkiye'ye gelip hiçbir şey olmamış gibi davranmak hiçbir şeklide kabul edilemez. Halk buna tepki gösteriyor. Biz bu katillerle, bu teröristlerle aynı otobüse, aynı caddeyi, aynı havayı paylaşmak istemiyoruz. Bu teröristler önce yargılanmalı ve hepsi Türkiye vatandaşlığından çıkarılmalıdır. Katliama katıldıkları tespit edilenlere de gerekli cea verilmelidir. TBMM tatile girmeden önce yasa tasarısının kabul edilmesi lazım. Bu soykırımcılar, gerçekten katildirler. Müslümanlara, İslam'a düşmanlıkları vardır.” ifadelerine yer verdi. Mardin İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Necmeddin Başboğa, çifte vatandaşların ülkede barınmasını hem İslam ümmeti için hem de Türkiye için büyük bir zillet olarak gördüğünü aktararak, “Kesinlikle biz de Mardin halkı olarak, Mardin STK platformu olarak kesinlikle bu teklife destek verdiğimizi buradan da açıkça beyan ediyoruz. Bu ırkçı emperyalist dediğimiz siyonistlerin orada Filistin'deki masum kardeşlerimizi katletmesi, Türkiye'miz için de İslam ümmeti için de gerçekten büyük bir zillettir. Bundan dolayı kesinlikle bu yasanın, bu teklifin kabul edilmesi gerekir. Hunharca katliama, soykırıma katılanların, mutlaka ve mutlaka cezalandırılması gerektiği kanaatindeyiz. Mutlaka onların vatandaşlığı iptal edilmeli ve mal varlıklarına kesinlikle el konulmalı.” dedi.

Gaziantep Kudüs Platformundan

"SOYKIRIM" KANUN TEKLİFİNE DESTEK

Gaziantep Kudüs Platformu ve Gönüllü Kuruluşları Platformuna üye STK'ların yetkilileri, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret etti. Gaziantep Gönüllü Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü ve İHH Gaziantep Şube Başkanı Murat Şahin başkanlığındaki heyet, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ile görüştü. Yetkililer, HÜDA PAR'a Gazze'deki soykırımın son bulması için gösterdiği çaba ve duyarlılığı için teşekkür ettiler. Gaziantep Kudüs Platformu ve Gönüllü Kuruluşları Platformuna üye STK'ların yetkilileri, yetkilileri, HÜDA PAR'ın "soykırım" ile ilgili kanun teklifine toplumun her kesiminin destek vermesi gerektiğini dile getirdiler. HÜDA PAR GİK Üyesi ve Gaziantep İl Başkanı Göçer, Gaziantep Kudüs Platformu ve Gönüllü Kuruluşları Platformuna üye STK'ların yetkililerine, üyelerine ve gönüllülerine duyarlılıkları için teşekkür etti.

"KANUN TEKLİFİNE HERKESİN DESTEK VERMESİNİ İSTİYORUZ"

Kanun teklifinde, yabancı devletlerin ordularına gönüllü olarak katılan, soykırım veya insanlığa karşı suç işleyenlerin vatandaşlıklarının düşürülmesi ve Türkiye'deki mal varlıklarına el konulmasının da öngörüldüğünü bildiren Göçer, "Kanun teklifi, savaş suçlarına bulaşmış kişilerin adil bir şekilde yargılanmasını sağlayacak. Geçtiğimiz haftalarda TBMM Genel Kurulu'nda Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu, partimizin "Türk Ceza Kanunu, Türk Vatandaşlık Kanunu ve Aile ve Gençlik Fonu Kurulması hakkında kanun değişikliği yapılmasına dair kanun teklifi için destek istemişti. Partimiz tarafından 28 Aralık 2023 tarihinde TBMM Başkanlığına sunulan 2/1895 Esas numaralı kanun teklifi, soykırım suçuna iştirak edenlerin cezalandırılması, vatandaşlıklarının kaybettirilmesi ve malvarlıklarına el konularak Aile ve Gençlik Fonu'na devredilmesine ilişkin Kanun teklifi İçtüzük'ün 37'nci maddesine göre doğrudan TBMM'de Genel Kurulun gündemine alınmasına ilişkin önerge kabul edildi. Önergeye AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Yeniden Refah Partisi destek verdi. Bu kanun teklifine herkesin destek vermesini istiyoruz." dedi.

Gazeteci ve yazarlar:

DESTEK VERMEK İNSANİ

VE VİCDANİ BİR GÖREVDİR

Gazeteci ve yazarlar, milletvekillerine çağrıda bulunarak Meclis'e gelmesi beklenen tasarının desteklenmesini istedi. Gazeteci Yazar Sadullah Aydın, "HÜDA PAR'ın bu konuda Meclis'e sunduğu ve genel kurulda kabul edilen bir kanun tasarısı var. Bu kanun tasarısının bir an önce Meclis'e gelmesi ve kanunlaşması lazım. Meclis tatile girmeden bu kanunun bir an önce Meclis'te gündem edilmesi ve kanunlaşması lazım. Bu konuda bütün partilere ve milletvekillerine büyük sorumluluk düşüyor. Çünkü bu ideolojik bir şey değil. Bu insani, ahlaki bir durum. Türkiye'nin bağımsızlığını, geleceğini tehdit eden bir durum. Bağımsız, özgür olduğunu söyleyen bir ülkenin vatandaşı olan siyonistler, işgal altındaki Filistin'e gidip kadın ve çocuklara yönelik soykırım uyguluyorlar. Bu konuda herkese büyük görev düşüyor. Partilerin tüm milletvekilleri bu konuda ivedilikle davranmazlarsa hem tarihin önünde hem halkın vicdanında büyük vebal altında kalacaklar ve mahkum olacaklar." dedi. HÜDA PAR'ın, soykırıma katılan çifte vatandaşların yargılanıp vatandaşlıktan çıkarılmaları yönündeki kanun teklifinin yasalaşmasını istediklerini ifade eden Gazeteci-Yazar Veysi Demir, şunları söyledi: "Türkiye'de HÜDA PAR milletvekillerinin öncülüğünde çıkarılan ve Meclis'e sunulan bir kanun teklifi var. Bu kanun teklifinde soykırıma katılan çifte vatandaşların yargılanması ve vatandaşlıktan çıkarılması gibi konular var. Bu kanun teklifinin bir an önce yasalaşmasını ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Aslında bu kadar bekletilmemesi gereken, ilk günden beri yapılması gereken bir süreçti fakat bugüne kadar Meclis gündemine gelmedi, yeni geldi. Önümüzdeki hafta bunun kanunlaşmasını ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz."

Av. Talayhan:

SOMUT ADIMLARIN ATILMASI GEREKİR

Soykırımın durdurulması için ciddi anlamda adımların atılması gerektiğini belirten Avukat Hüseyin Talayhan, HÜDA PAR tarafından meclise sunulan yasa tasarısının yasalaşması için milletvekillerin destek vermesi gerektiğini belirtti. Av. Talayhan, "Filistin'de 10 aya yaklaşan bir katliam ve soykırım süreci yaşanıyor. Bu soykırım sürecinde yaklaşık 40 bin Müslüman kardeşimiz şehid olmuştur. Bu soykırım ve katliamın durdurulması için somut adımların atılması gerekmektedir. Bu somut adımların halk nezdinde ciddi anlamda karşılık bulduğu, halkların yapmış olduğu boykot israil'i ciddi anlamda tedirgin ettiği, yaptıkları indirimlerle ortadadır. Bu anlamda devletlerin de üzerlerine düşeni yapması gerektiği, ciddi ambargolar uygulayarak bu siyonistleri ve katliamcıları vazgeçirmeleri gerektiği kanaatindeyiz.  Bu anlamda Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başlatmış olduğu yasal süreç önem arz etmektedir. Ülkemizde de HÜDA PAR tarafından meclise sunulan yasa tasarısının bir an önce yasalaşması gerektiği kanaatindeyiz. Meclis'e gelecek olan bu yasa tasarısının tüm milletvekillerince desteklenmesi gerekmektedir. Bu yasa tasarısı sadece bugün israil'in yanında durup soykırıma destek verenlere karşı olmadığı yarın başka ülkelerde de soykırım suçuna bulaşanların yargılanması ile ilgili olduğu, parti yetkilileri tarafından kamuoyuna duyurulmuştur." ifadelerini kullandı. Kanunun yasalaşması halinde diğer devletlere de örnek teşkil edeceğini ifade eden Avukat Hüseyin Talayhan, "Bu yasa tasarısı ile birlikte T.C.K ve vatandaşlık kanununda yapılacak değişikliklerle soykırım suçuna bulaşan çifte vatandaşların vatandaşlıktan atılması, mal varlıklarına el konulması ve dünyanın neresinde olursa olsun soykırım suçuna bulaşanların, karışanların yargılanması ve bunun neticesinde kısmen de olsa siyonistleri caydırılabileceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte bu yasa teklifinin meclisten geçmesi durumunda dünya halklarına da bir cesaret oluşturacağı tartışılmazdır. Bu anlamda tüm milletvekillerinin bu yasa tasarısını desteklemesi ve bir an önce meclisten geçip kanunlaşması gerektiği ve gereğinin kısa zamanda yapılması gerektiği kanaatindeyiz." dedi.

Şanlıurfalılar:

PARTİLER KANUN TEKLİFİNE DESTEK VERMELİ

Şanlıurfa halkı, HÜDA PAR'ın yaptığı kanun teklifinin yerinde olduğunu dile getirerek diğer siyasi partilerin de destek vermesi gerektiğini ifade etti. Diğer siyasi partilerin de hem insanlık adına hem de Müslüman olarak bu teklife destek vermeleri gerektiğini söyleyen Rıdvan Durmaz, "HÜDA PAR'ın yapmış olduğu bu teklifi çok yerinde buluyorum. Vekillerimiz olarak bizi temsil ettiklerinden dolayı böyle bir yasa teklifi yapmaları bizi memnun etmiştir. Diğer siyasi partilerin de hem insanlık adına hem de Müslüman olarak özellikle AK Parti'nin ve insani hassasiyeti olan diğer partilerin bu kanun teklifine destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Çok yerinde bir teklif olmuş. Bizim adımıza gerçek vekillik yapan HÜDA PAR'lı vekillere de canı gönülden teşekkür ederim." dedi.

"UMUDUMUZ BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİN TAM DESTEK VERİP MECLİS'TEN GEÇMESİDİR"

Mehmet Çiftçi ise Meclis'te milletvekili bulunan siyasi partilere çağrı yaparak "Yasayı ben de duydum, çok güzel bir şey. Kabul edilse Türkiye'de ve dünyada ilk olacak bir yasadır. Halkın beklentisi de bu taraftandır. İnşallah umudumuz bütün siyasi partilerin buna tam destek verip Meclis'ten geçmesidir. Bir yerde bir soykırım yapılıyor. O soykırıma son verilmesi için tüm siyasi partilerden bu yasaya destek vermeleri lazım." diye konuştu.

"LÜTFEN BU KANUN TEKLİFİNE DESTEK VERİN"

Kanun teklifi için HÜDA PAR'a teşekkür eden Osman Akarslan, "Bütün milletvekillerine ve siyasi partilere sesleniyoruz, bu kanun teklifine destek çıkılmalı. Bir tarafta kardeşlerimiz soykırıma uğrarken bir tarafta küçük çocuklar, hamile kadınlar barbarların elinin altında soykırım görüyorsa lütfen bu kanun teklifine destek verin." ifadelerini kullandı.

"SOYKIRIMA ORTAK OLANLARIN TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKARILMASI LAZIM"

Ramazan Aslan da kanun teklifine destek verilmesini söyleyerek "Bu yasanın sunulması doğru bir karardır. Bu kararın savaşın ilk başladığı günde yapılması lazımdı. Soykırıma ortak olanların Türk vatandaşlığından çıkarılması lazım. Bu bir vicdan meselesi. Partiden ziyada toplumsal olarak vicdan sahiplerinin bu işe el atması lazım." dedi. Samet Ayyıldız ise şunları söyledi:

"HÜDA PAR'în bu yasa teklifini destekliyorum. Ülkemizden israile gidip soykırıma ortak olanlar vatandaşlıktan çıkarılıp yargılanmaları lazım. Ülkemizde soykırıma destek veren Yahudilerin vatandaşlıktan çıkarılmaları lazım. Tüm siyasi partilerin de bu yasaya destek vermesi lazım. Boykota da devam edelim."

VATANDAŞLARDAN HÜDA PAR'IN

KANUN TEKLİFİNE DESTEK

Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki vatandaşlar 7 Ekim'den bu yana devam eden soykırımın son bulması ve işgalci siyonistlerin cezalandırılması için HÜDA PAR milletvekillerinin, soykırıma katılan Türkiye vatandaşı siyonitlerle ilgili hazırladığı tasarının desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Avukat Ramazan Okay, "Şimdiye kadar verilmiş en iyi ve vicdanımızı rahatlatabilecek bir kanun teklifidir. Bir hukukçu olarak bunu destekliyorum. Çünkü bu bir insanlık suçu bu bir soykırım sucudur. Bunu işleyenlerin hepsinin bir yaptırımla karşılaşması lazımdır. Bu boykotla şirketlere karşı, ülkelere karşı tavırla yapılıyor. Bir de bunun şahıslarla ilgili olan boyutu var. Gidip orada silahla Müslüman kardeşlerimizi öldüren kişilere de bir tepkimizin bir sonucun olması gerekiyor. Bu kanun teklifi tam da bunun için yapılmış bir hukukçu olarak bu kanun teklifinin geçmesini ve ne yakın zamanda bu yaptırımların uygulanmasını destekliyorum." dedi.

"HÜDA PAR'IN VERDİĞİ KANUN TEKLİFİNİ DESTEKLİYORUZ"

siyonist işgalcilerin hakettiği cezayı alması için yapılması eeken ne varsa yapılması gerektiğine değinen vatandaşlardan İsmail Avcı, "HÜDA PAR'ın çifte vatandaşlıkla ilgili verdiği kanun teklifini halk olarak sonuna kadar destekliyoruz. Bizim topraklarımızda para kazanacak, yaşamını sürdürecek ve o kazandığı parayla Filistin'e gidip oradaki Müslüman kardeşlerimizi ve çocukları kıyımdan geçirecek katliam yapacaklar. Biz kesinlikle buna karşıyız. HÜDA PAR'ın verdiği kanun teklifini destekliyoruz. Bu konu da devletin ve HÜDA PAR'ın sonuna kadar arkasındayız. Ülkemizde siyonist katilleri istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN MİLLETVEKİLLERİN DESTEKLEMESİ LAZIM"

Kanun teklifinin desteklenmesinin insanlık için önemli olduğuna değinen vatandaşlardan Hüseyin Bozkurt, "HÜDA PAR'ın Meclis'e sunduğu bu öneri bizi için değerlidir. Çünkü Hem Türkiye hem de israil vatandaşlığı olan bizim verdiğimiz vergilerle beslenen siyonistler Filistin'de bizim kardeşlerimizi katletmesi bizim içimizi acıtıyor. Bu insanlar Türkiye'de yaşıyor ve bu insanlar cani insanlardır. Bu insanlar her an bizi öldürebilecek, topaklarımızı gasp edebilecek potansiyele sahip insanlardır. Biz bu vahşi insanlarla aynı ülkede, aynı topraklarda yaşamak istemiyoruz. Bu yüzden HÜDA PAR'ın verdiği öneri çok önemlidir. Bütün milletvekillerinin desteklemesi lazımdır." şeklinde konuştu.

"ÜLKEMDE SİYONİST İSTEMİYORUM"

Esnaflık yapan vatandaşlardan Ferhat Karahan, "Bir Müslüman olarak ülkemde siyonist istemiyorum. Çifte vatandaşlığı bulunup hem gelip Türkiye'de yaşayacaklar hem de Filistinli kardeşlerimizi katledecekler. HÜDA PAR'ın sunduğu kanun teklifinin Meclis'te geçmesini istiyoruz. Bir an önce bu siyonist vahşilerin Türkiye'deki mal varlığına el konulup ve sınır ışı edilmesini destekliyoruz." dedi. Esnaflık yapan Yılmaz Günakın, "israilli vatandaş ülkemde istemiyorum. Çifte vatandaş olacak hem orada savaşıp kardeşlerimizi öldürecek hem de gelip ülkemizde yaşayacak. Türkiye'de yaşamaları bizim için sıkıntıdır. Meclis'e sunulan teklifi çok olumlu ve yerinde buluyorum" ifadelerini kullandı.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir