• DOLAR 33.997
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2820.797
  • ...
Biden çekildi! Yeni aday kim olacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Biden açıklamasında , ABD Başkanı olarak görev yapmanın kendisi için en büyük gurur olduğunu kaydederek "Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım" ifadesine yer verdi.

Peki yeni aday kim olacak?

ABD'de bazı üst düzey Demokratlar 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden aday olan Joe Biden'ın yarıştan çekilmesi için yoğun çalışma yaptı. Biden adaylıktan çekildi.  Biden'ın yerine geçebilecek en iyi aday olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in adı öne çıkıyor. Biden, Harris'in adaylığını desteklediğini açıkladı. 

Kamala Harris 2020'deki başkanlık seçimlerinde ABD'nin ilk kadın, siyah ve Asya kökenli Başkan Yardımcısı olarak tarihe geçti. Kasım 2021'de Biden sağlık muayenesinde olduğu sırada 75 dakikalığına başkan vekilliği yaptı.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris aynı zamanda Amerikan Senatosu Başkanı da olması nedeniyle, bir tasarı için yapılan oylamada oyların eşit olması halinde karar oyu verme yetkisine sahip.

Harris, ABD tarihinde bu yetkiyi en çok kullanan Başkan Yardımcısı oldu ve tam 32 kez karar oyu verdi. Başkan Yardımcılığı dönemi boyunca güven oyları düşük kaldı. FiveThirtyEight'in kamuoyu araştırmalarına göre ABD'lilerin ortalama yüzde 51'i performansını yetersiz buldu ve yalnızca yüzde 37'sinden onay aldı.

CNN'in 2 Temmuz'da yayımladığı araştırmaya göre, Biden'ın başkan seçilmesini isteyenlerin oranı yüzde 43'ken, Trump'ın seçilmesini isteyenlerin oranı yüzde 49.

Aynı anketin sonuçları, aday olması halinde seçmenlerin yüzde 45'inin Harris'e oy vereceği, ancak Trump'ın oyların yüzde 47'sini alarak öne geçeceğini gösteriyor.

Joe Biden'ın yerine geçebilecek isimler arasında gösterilen diğer isimler, California Valisi Gavin Newsom, Michigan Valisi Gretchen Whitmer ve Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg.

Bu haberler de ilginizi çekebilir