• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
STK'lar: 'Müminler kardeştir' ayetine inananların HÜDA PAR'ın sunduğu önergeyi desteklemesi gerekir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR, Soykırım suçuna katılan Türkiye vatandaşlarının vatandaşlıklarının düşürülmesi, mal varlıklarına el konulması ve soykırım suçuyla yargılanması gibi maddeleri içeren kanun teklifini TBMM'ye sundu.

Söz konusu yasa teklifinin bu ay içerisinde meclisten geçmesi beklenirken Diyarbakır'daki STK temsilcileri, bu yasa teklifinin her Müslüman için manevi bir sorumluluk olduğunu dile getirerek bir an önce yürürlüğe konulması gerektiğinin altını çizdi.

"Gazze'de katliam yapan aşağılık insanların cezalandırılmasını bekliyoruz"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şehidler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, "Çifte vatandaş ile ilgili geçtiğimiz günlerde HÜDA PAR meclise bir önerge sundu. Gazze'de kardeşlerimizi öldüren ve vahşice katliam yapan askerler tespit edilmelidir. Mesele sadece Gazze ile sınırlı olmayıp dünyanın neresinde olursa olsun bu vahşete katılanların vatandaşlıkları iptal edilmeli, mallarına el konulup gençlik merkezlerine verilmeleri ile ilgili bir önerge vermiştiler. Bizler bu önergeyi çok yerinde ve değerli buluyoruz. Özellikle siyasi parti yetkililerine sesleniyoruz. Bu önergeyi meclisten geçirin! Bu önerge eğer meclisten geçmezse hem Türkiye hem de israil vatandaşı olan o cani ve katiller, Gazzeli Müslümanları katletmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Başka bir ülkede veya coğrafyada soykırım suçu işleyenlerin Türkiye'de rahat gezmelerinin ülke açısından da sıkıntı olabileceğinin altını çizen Çelik, "Bu hem hükümet hem de yetkililer için olmaması gereken bir ardır. Özellikle Gazze'de katliamlara karışmış olanları tespit edilmesi, cezalandırılması ve vatandaşlıktan çıkarılıp mallarına el konulması gerekir. Bu, devletin üzerine bir vazifedir. Eğer devlet bunu yapmazsa ilerde bir kısım halk imanları, inançları ve insanlıkları gereği buna tahammül etmezse daha çok büyük bir kaosa ve sıkıntıya meydan verecek. Bunun kanun ve devlet eliyle yapılması çok daha güzel olacaktır. Dolayısıyla devlet yetkililerden talebimiz, bir an önce bu kanunun çıkarılıp yürürlüğe girmesi ve Gazze'de katliam yapan aşağılık insanların cezalandırılmasını bekliyoruz." dedi.

"Yapılan soykırımı oturup izlememiz caiz değildir, haramdır"

HÜDA PAR'a attığı bu adımdan dolayı teşekkürlerini ileten İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar ise konuyu ayet ve hadisler ışığında ele alarak şunları kaydetti:

"Rabbimiz ayeti kerimede 'Ancak müminler kardeştirler', Peygamber Aleyhisselatu Vesselam bir hadislerinde 'Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona ne zulmeder ne de düşmana teslim eder.' diye buyuruyor. Bu ayet ve hadislere binaen biz şunu görmekteyiz: Aylardır Gazze'de Müslüman kanı döken o zalimlerin cezalandırılması üzerimizdeki en önemli vecibelerden ve İslam kardeşliğinin gerektirdiği en önemli noktalardan biridir."

Molla Uçar, "Müslümanların kardeşliklerini yerine getirmesi lazım. Hadiste de belirtildiği gibi Müslüman kardeşini düşmana teslim etmez. Bu anlamda Lailahe İllallah Muhammedun Resulullah diyen her kişinin HÜDA PAR'ın verdiği bu önergeyi desteklemesi gerekmektedir. Çünkü üzerimize düşen büyük bir mükellefiyet var. Şu an Gazze işgal altında ve burası bir İslam şehridir. Bir İslam beldesi işgal altında ise ve orada Müslümanların kanı dökülüyorsa o kardeşlerini kurtarmaları bütün Müslümanların üzerine vacip olur. Mevcut şartlarda oraya gidemiyorsak yerimizde de oturmamalıyız. Bunu oturup izlememiz caiz değildir, haramdır." şeklinde konuştu.

Müslümanları adım atması gerektiğine vurgu yapan Molla Uçar, "Özellikle HÜDA PAR'ın bu adımını tüm Müslümanların desteklemesi lazım. Lailahe İllallah Muhammedun Resulullah deyip 'Müminler kardeştir' ayetine inananların HÜDA PAR'ın meclise verdiği önergeyi desteklemesi gerekir. Bu şekilde belki bir nebze de olsa üzerlerindeki bu mesuliyeti atmış olurlar." diye belirtti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir