• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Diyarbakır-Elazığ sınırında çıkan tarla yangını güçlükle söndürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çüngüş ilçesine bağlı kırsal Yukarışeyhler Mahallesi ile Maden ilçesine bağlı Naldöken köyleri arasındaki tarlada çıkan yangın kısa sürede büyüdü.

Neden çıktığı bilinmeyen yangını gören mahalleli; durumu ilgili itfaiyeye birimlerine bildirerek yardım talebinde bulundu.

Bir yandan insan gücüyle bir yandan da teknik araçlarla yangını kendi imkanlarıyla söndürmeye çalışan mahalle sakinlerinin çabası yeterli olmayınca köylüler, çareyi traktörlerle yangının önünü kesmede buldu.

Mahallelinin olağanüstü çabası sayesinde yayılma şiddeti azalan yangın, itfaiye ekiplerinin gelmesiyle birlikte tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü.

Meyve ağaçlarına yaklaşan yangının kontrol alınmasında köylüler büyük çaba harcarken, Çermik, Çüngüş ve Ergani itfaiyelerine bağlı ekiplerin yetişmesiyle saatlerce süren yangın yapılan müdahalelerin ardından tamamen söndürüldü.

Aşırı sıcaklar nedeniyle tamamen kurumuş olan anızların yanması nedeniyle hızla yayılan yangındaki tek teselli herhangi bir can kaybının yaşanmamasıydı.

Geniş bir alana yayılan yangında 100 dönümden fazla alanın yandığı belirtildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir