• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
İşgalci siyonistler Kassam lideri esir Bergusi'yi zindanda yaraladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bergusi'nin eşi Saide, serbest bırakılan esirlerden birinin birkaç gün önce Bergusi ailesine Abdullah'ın Shatta Hapishanesinde ciddi şekilde dövüldüğünü söylediğini aktardı.

Saide Bergusi El-Arabi El-Cedid gazetesine verdiği demeçte, işgal kuvvetlerin, Shata hapishanesindeki esirlerin hücrelerine baskın yaptığını ve eşi de dahil olmak üzere onları şiddetli bir şekilde dövdüğünü, bunun da eşinin göğüs kafesinde birkaç kırılmaya yol açtığını söyledi.

Abdullah Bergusi, (52) Batı Şeria'nın merkezindeki Ramallah'ın kuzeybatısındaki Beyt Rima kasabasındandır ve HAMAS hareketinin askeri kanadı olan Kassam Tugayları'nın en önde gelen liderlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Yazar, mühendis ve patlayıcı üretiminde uzman olan Bergusu, 2003 yılında esir alındı. 67 siyonistin ölümüne ve 500'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan 7 komando operasyonu gerçekleştirme suçlamasıyla 67 kez ömür boyu hapis ve 5.200 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bergusi, esir alınmasından bu yana 10 yılını tecritte geçirdi ve siyonist işgali ona her türlü psikolojik baskı ve fiziksel aşağılamayı uyguladı.

Zindanda geçirdiği 21 yıl boyunca ailesinin onu yalnızca 6 kez ziyaret etmesine izin verildi.

2011'deki Vefa el-Ahrar anlaşmasında bu anlaşmaya dahil olmayı reddetmiş ve önceliği kendisinden önceki esirlere vermişti.

Esaret altındaki yıllarda, El Aksa Üniversitesi'nden tarih alanında lisans derecesi ve yüksek lisans derecesi aldı. El-Ummah Üniversitesi'nden siyaset bilimi alanında, El-Kuds Üniversitesi'nden bölgesel çalışmalar alanında yüksek lisans derecesi aldı ve Fas üniversitelerinden birinden fahri doktora aldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir