• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
STK temsilcileri: HÜDA PAR'ın meclise sunduğu tasarı biran önce yasalaşmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de 9 aydır savunmasız halka yönelik soykırım devam ederken, HÜDA PAR milletvekillerinin soykırıma katkıda bulunan Türkiye vatandaşı siyonitlerle ilgili hazırladığı tasarının önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Tasarının içerik itibariyle ideolojiler üstü olduğunu ve Meclis'teki tüm parti mensubu milletvekillerine tarihi sorumluluk yüklediğini belirten STK temsilcileri, milletvekillerinin tasarıyı destekleyip bir an önce kanunlaşmasına katkı sunmaları gerektiğini vurguladı.

Son yüzyılın şahit olmadığı bir katliamın gerçekleştiğini belirten İHH Ağrı Temsilcisi Kerem Engin, meclise sunulan tasarının bu anlamda önemli olduğunu söyledi.

"Bu çalışmada emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hakikaten bizlerin somut anlamda bazı adımlar atması gerekiyor." diyen Engin sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 Ekim 2023'ten beri bütün dünya adeta canlı yayında bir soykırımı hep beraber izliyor. Buna ne yazık ki İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam alemi de dahildir. Ne yazık ki çok ciddi ve ağır belki yakın tarihin, son yüzyılın şahit olmadığı bir vahşilik, barbarlıkla karşı karşıyayız. Bu anlamda HÜDA PAR'ın mecliste gerçekten çok somut adım olacak şekilde bu tasarıyı, öneriyi gündeme getirmesi azda olsa bizim içimize su serpmiştir. Neden diye soracak olursanız ben Hz. Peygamber (s.a.v.)'in "Bir kötülüğü gördüğünüzde elinizle düzeltin, ona gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltin, ona gücünüz yetmiyorsa kalbiniz ile buğzedin" Hadis-i Şerifinden yola çıkarak bu tamda elimizle düzeltme anlamında bir harekettir. Bu yönüyle bu önergenin mutlaka yasaya dönüşmesi gerekiyor. Bununla ilgili Ağrılı vekillerimize ve tüm vekillere çağrıda bulunduğum bir yazıda kaleme almıştım."

Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Suat Çelik ise tasarının yasalaşması için ivedi hareket edilmesi gerektiğinin alını çizdi.

Suat Çelik, "Öncelikle HÜDA PAR böyle bir kanun teklifi meclise sunduğu için kendilerine teşekkür ediyorum. Yine diğer parti vekillerine de teşekkür ediyorum ön görüşmede buna oy verip kabul etmişlerdi. Barbar Siyonistler 8 aydır Gazze'de binlerce evladımızı, kardeşimizi katletmekte. Türkiye vatandaşı olup işte israil'e gidip katliama katılan bu insanların Türkiye'de yargılanmasının önünü açacak böyle bir kanun teklifi hakikaten çok önemli. Türkiye'deki vekillerimize, meclise önemli, tarihi bir sorumluluk düşüyor. Mutlaka bunun meclis tatile girmeden önce bu yasanın kanunlaşması mecliste görüşülmesi gerekiyor." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir