• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
STK'lardan Meclis'e çağrı: Yerel siyonistleri aramızdan çıkarın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç devam ediyor.

HÜDA PAR'ın, soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Genel Kurul gündemine girmesi bekleniyor.

İLKHA'ya konuşan Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çifte vatandaşlık taşıyan kişilerin gidip mazlum insanları katledip Türkiye'ye gelip hiçbir şey olmamış gibi yaşamalarına kesinlikle müsaade edilmemesi gerektiğini vurguladılar.

"Soykırımı desteklemiyorlarsa yasanın geçmesi için destek vermeliler"

İbrahim Halil Güven

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Güven, "Buradan vicdanı olan vekillere sesleniyoruz; bu yasanın geçmesi için ellerinden geleni yapmaları gerekiyor. Hepsinin olur yönde oy kullanmaları gerekiyor. Eğer vicdanları varsa, kalplerinde Allah korkusu varsa, israilin soykırımını desteklemiyorlarsa ve buna karşı çıkıyorlarsa bu yasanın geçmesi konusunda yardımcı olmaları gerekiyor. Bitmiş değil, israilin zulmü devam ediyor. Bu zulmün bitmesi için hem Türkiye hem de israil vatandaşı olan, çifte vatandaşlık taşıyan kişilerin gidip mazlum insanları katledip Türkiye'ye gelip hiçbir şey olmamış gibi yaşamalarına kesinlikle müsaade edilmemeli. Bu soykırımcı zihniyetle birlikte biz Türkiye'de yaşamamalıyız. Dünyanın hiçbir yerinde bunlara yer verilmemesi lazım. Sadece Filistin'de değil dünyanın herhangi bir yerinde eğer çifte vatandaş varsa gidip orada savaşıyor mazlumları katlediyorsa tekrar gelip Türkiye'de hiçbir şey olmamış gibi yaşıyorsa bu vicdansızlıktır. Bu hiçbirimizin kabul edebileceği bir durum değildir. Vekillerimizin de bu soykırımı yapanları kabul etmemeleri lazım." dedi.

"Bu sağ sol davası değildir, ümmetin davasıdır"

Mahmut Çelik

Hükümete ve Meclis'teki milletvekillerine çağrı yapan Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Başkanı Mahmut Çelik, "Hükümete ve Meclis'teki milletvekillerine çağrımız bu yasaya destek versinler. Belki başka ülkeler de bunu örnek alarak diğer Müslüman ülkeler de hatta Müslüman olmayan ülkeler bile örnek alarak çifte vatandaş olan, kendi ülkesinden israile gidip Filistin ve Gazze'deki çocuk ve kadınları katleden bu teröristlere bu kararı örnek alarak onlara karşı bir tepki ve caydırıcı olur. Sağı solu düşünülmemeli çünkü bu sağ sol davası değildir. Bu ümmetin davasıdır, Müslümanların davasıdır. 'Ben Müslümanım' diyen herkes yasaya destek vermeli." diye konuştu.

"STK'lar olarak HÜDA PAR'ı destekliyoruz"

Veysel Toprak

HÜDA PAR'ın yasa teklifini desteklediklerini belirten Günyüzü Derneği Başkanı Veysel Toprak, "Türkiye'den gidip zalime destek olan, içimizden gibi görünen ama Yahudi ve israil taraftarı siyonist olan çifte vatandaşlar, bugün Gazze'de Türkiye adına ikinci bir zulmü yaşattılar. Bu da affedilebilecek bir hadise değil. STK'lar olarak HÜDA PAR'ı destekliyoruz. Meclis'e sundukları teklifin bir an önce yasalaşmasını istiyoruz ki bunlar bu ülkeye adımlarını atmasınlar. Atmasınlar ki bundan sonra belki nice mezalimler olacak ama içimizdeki zalimler ve içimizde bu işe yeltenenler tevessül etmesinler. HÜDA PAR'ı bu manada bu işe öncülük ettiklerinden dolayı tebrik ediyoruz. İnşallah devlet de hükümet de gerekli adımı atar. Atar ise inşallah bu konuda Gazze'de, Filistin'de mazlumlara silah sıkanların tekrar aramıza dönmemesine yasayla vesile olmuş olurlar." ifadelerini kullandı.

"Yerel siyonistleri aramızdan çıkarın"

Mehmet Faik Doğan

Gazze'de soykırım yapan kişilere yönelik çıkacak olan yasaya destek verilmesi yönünde çağrı yapan Umut Kervanı Vakfı 2. Bölge Koordinatörü Mehmet Faik Doğan, "Öncelikle böyle bir teklifi HÜDA PAR sunduğu için onlara müteşekkiriz. Bütün STK'ların da gerçekten bu konuda elini taşın altına koyup destek vermesi gerekiyor. Türkiye'nin milletvekillerine herhangi bir parti gözetmeksizin bir çağrıda bulunmak istiyorum. İnsanlık namına çifte vatandaş olup Gazze'de soykırım yapan kişilere yönelik çıkacak olan yasaya destek verin. Yerel siyonistleri aramızdan çıkarın. Biz soykırımcı değiliz ve soykırımcıları da desteklemememiz gerekiyor. En azından bunu insanlık namına da olsa yapmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Kardeşlerimize karşı savaşanların vatandaşlıktan çıkarılmasını istiyoruz"

Hasan Doğan

Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan da kanun teklifine destek verilmesini söyleyerek, "Türk vatandaşı olup da israil safında bizim kardeşlerimize karşı savaşanların kesinlikle vatandaşlıktan çıkarılmasını istiyoruz. STK'lar olarak biz bunu kabul etmiyoruz ve vatandaşlıktan çıkarılmasını kesinlikle istiyoruz. HÜDA PAR'ın bu teklifine de katılıyoruz." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir