• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Sakarya'da Gazze nöbeti 33 haftadır devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adapazarı Kültür Merkezi önünde Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları adına bu hafta basın açıklamasını okuyan Şehit Yılmaz Ercan İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Erva Çaltıkoğlu, işgal rejiminin yaptığı katliamı unutmadıklarını ve her fırsatta dile getireceklerini belirtti.

İşgal rejiminin Gazze’ye yönelik soykırımı üzerinde 9 ay geçtiğini söyleyen Çaltıkoğlu, "38 binden fazla Filistinli katledildi, 86 binden fazla Filistinli yaralandı, 1,9 milyondan fazlası ise yerinden edildi. Sıkça kınasalar da Müslüman halkların liderleri bu savaşı durdurmak için pek bir şey yapmadı. Daha kötüsü, ABD ve Avrupa ülkelerinin çoğu ekonomik ve askeri olarak işgal rejiminin yanında durmayı sürdürüyor. Uluslararası Adalet Divanı’nın ocak ayında işgal rejiminin ordusunun soykırım yaptığının belirgin olduğuna ilişkin geçici kararından sonra bile Avrupa birliği ülkelerinden ve ABD’den işgal rejimine silah akışı devam etti.'' şeklinde konuştu.

''Zulmü durdurmanın yolu zalimlere karşı haykırmaktır''

Batılı devletlerin Her fırsatta insan hakları ve hukukun üstünlüğünden bahsettiğini ancak bu soykırıma sessiz kaldığını belirten Çaltıkoğlu,'' İslam dünyasının bu saatten sonra sömürgeci batıdan adalet beklentisi içerisinde bulunması sadece acizlik değil aynı zamanda da utanç vericidir. Zalimin zulmünü durduracak olan çözüm başta gençlerimiz olmak üzere tüm Müslümanların ve vicdan sahiplerinin zalime karşı hakkı haykırması, zalimlere karşı durması, hakkın ve hakikatin gerçekleşmesi için örgütlü topluluklar halinde mücadele etmesidir. ''diye konuştu.

''Dünya işgal rejiminin sorununu çözmeden adil ve güvenlikli bir yer olmaz''

Bugün burada basın yoluyla duruşlarını gösterme çalıştıklarını söyleyen Çaltıkoğlu, '' 'iz sınıfı geçtik ama insanlık sınıfta kaldı' diyen Gazze’li akranlarımızın çığlıkları, dünyanın dört bir yanındaki vicdan sahibi insanlara ulaşıyor. Bizler, gençler olarak bu çığlıkları duymazdan gelemeyiz. Bugün burada, onların sesi olmak, seslerini duyurmak için toplandık. Adaletin, merhametin, vicdanın ve barışın hüküm sürdüğü bir dünya için haykırıyoruz: Filistin özgür değilse dünyada hiçbir yer özgür olamaz. Dünya işgal rejiminin sorununu çözmeden adil ve güvenlikli bir yer olmaz. Çünkü Yahudi beslemesi basın ve sermaye işgal rejiminin menfaati için, aileyi bozmaktan, toplumları ifsat etmekten, halkları birbirine düşürmek çekinmiyor. İslam topraklarında diktatörleri ve terör şebekelerini beslemekten vazgeçmiyor'' dedi.

Çaltıkoğlu,'' Bizler, Gazze’deki kardeşlerimiz ve ülkemizin güvenliği için sesleniyoruz; Siyonist İsrail’in işlediği savaş suçlarının bir an önce durdurulması, İsrail hükümet kabinesinin soykırım sucundan yargılanmasını istiyoruz. Bu talebimiz tüm vicdanı olan insanlığa çağrımızdır. Hala hayatta olan masumlar için, koşulsuz şartsız acil ateşkes talep ediyoruz. Babaların evlatlarıyla korkusuzca parklarda oynadığı, annelerin çocuklarını güvenle uyuttuğu, Filistinli kardeşlerimizin nehirden denize tüm Filistin topraklarında özgürce dolaşabildiği bir dünya istiyoruz. ''dedi

''Dünyada vicdanı hür olan herkes bu seslenişimize destek verecektir''

Çaltıkoğlu,'' Ulusal ve uluslararası çapta Filistin’e destek kampanyaları istikrarlı bir şekilde sürdürülmeli, toplumun tüm unsurları bu kampanyalara paydaş haline getirilmelidir. Ayrıca Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında sonuna kadar yanlarında olduğumuzu hissettirecek eylemler, toplumun tüm katmanlarıyla beraber gerçekleştirilmelidir. Gazze’deki genç kardeşlerimiz de tüm dünyadaki gençler kadar yaşama hakkı ve eğitim alma hakkına sahiptir. Hiçbir çocuk ve genç eğitim hakkından mahrum edilemez. Biz inanıyoruz ki dünyanın birçok ülkesinde vicdanı hür, aklıselim sahibi herkes bu seslenişimize destek verecektir.'' şeklinde konuştu.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir